De premium smartphonemarkt in 2018 groeide met 18%, dit is wat dat zou kunnen betekenen

Schrijver: Louise Ward
Datum Van Creatie: 5 Februari 2021
Updatedatum: 1 Juli- 2024
Anonim
De premium smartphonemarkt in 2018 groeide met 18%, dit is wat dat zou kunnen betekenen - Nieuws
De premium smartphonemarkt in 2018 groeide met 18%, dit is wat dat zou kunnen betekenen - Nieuws

Inhoud


  • De premium smartphonemarkt groeide vorig jaar met 18 procent in vergelijking met de vorige.
  • De ultra-premium smartphonemarkt wordt gedomineerd door Apple met 80 procent aandeel.
  • Deze gegevens suggereren dat consumenten klaar zijn om meer te betalen voor smartphones, maar over het algemeen minder smartphones kopen.

De eerbiedwaardige marktonderzoekorganisatie Counterpoint heeft zojuist enkele statistieken gepubliceerd op de premium smartphonemarkt van 2018. Volgens Counterpoint groeide de premium smartphonemarkt vorig jaar met 18 procent in vergelijking met de vorige.

Dit is vooral opmerkelijk als je bedenkt dat Counterpoint in hetzelfde rapport zegt dat de totale smartphonemarkt met ongeveer drie procent is gedaald.

Voor de duidelijkheid groepeert Counterpoint smartphones in drie categorieën gebaseerd op groothandelsprijzen(d.w.z. geen detailhandelsprijzen): budget (<$ 200), middenbereik ($ 200 - $ 400) en premium (> $ 400). Het cijfer van 18 procent verwijst dus naar alle telefoons met groothandelsprijzen van $ 400 of meer.


Raadpleeg deze grafiek hieronder om te zien hoe de gegevens eruit zien:

Bovendien splitst Counterpoint dat in de premiumcategorie op in subcategorieën: betaalbare premium ($ 400 - $ 600), standaard premium ($ 600 - $ 800) en ultra premium ($ 800 +).

Het ultra-premium segment wordt gedomineerd door Apple, met meer dan 80 procent van die markt. Dit komt door de hoge prijzen van zijn Apple iPhone X-, XS- en XS Max-smartphones. De andere 20 procent wordt gedomineerd door Samsung, met name de Samsung Galaxy Note 9, met een paar andere telefoons erin gegooid (zoals de Google Pixel 3 XL).

In feite domineert Apple 51 procent van het gehele premiumsegment (> $ 400) in totaal, met Samsung die ongeveer 22 procent bezit, gevolgd door Huawei op 10 procent. De laatste 17 procent bestaat uit verschillende fabrikanten, de meeste Chinees (Xiaomi, Oppo, Vivo, OnePlus).


Opgemerkt moet worden dat OnePlus serieuze winst maakt in de betaalbare premium categorie ($ 400 - $ 600). Hoewel Apple nog steeds het betaalbare premiumsegment domineert, maakt OnePlus wereldwijd succes - met name in India - tot de snelstgroeiende OEM in het premiumsegment.

Wat betekenen al deze gegevens?

Wat betekent dit alles voor u, smartphoneconsument? Het betekent dat consumenten bereid zijn meer geld uit te geven op hun smartphones, daarom zien we steeds meer apparaten met een verkoopprijs in de buurt van (of zelfs boven) de $ 1.000. De drie procent daling in de totale markt betekent echter ook dat mensen minder smartphones kopen.

Met andere woorden, we kunnen prima veel geld uitgeven aan een telefoon, maar we zullen er niet om de twee jaar een kopen, zoals de industrie het afgelopen decennium van ons verwachtte.

Met dat in gedachten, zal de industrie als geheel waarschijnlijk proberen consumenten in ontwikkelde landen ervan te overtuigen dat een "betaalbare premium" smartphone onze goedkoopste optie is. Daarom is de iPhone XR "betaalbaar" geprijsd op meer dan $ 700, en we verwachten vergelijkbare prijzen voor de komende Samsung Galaxy S10. Ondertussen, in ontwikkelingslanden zoals India en China, zullen smartphoneprijzen meer in de middenklasse liggen met detailhandelsprijzen onder $ 600, en in opkomende markten zoals Afrika zullen smartphones vierkant in de budgetcategorie vallen.

We kunnen prima veel geld uitgeven aan een smartphone, maar kopen ze minder vaak.

Uiteindelijk suggereren deze gegevens dat de plannen van de smartphone-industrie werken, in die zin dat we allemaal OK zijn om veel meer aan een smartphone uit te geven dan vijf jaar geleden. Wat we nog moeten zien, is of deze strategie op de lange termijn vruchten zal afwerpen. Zwakke verkoopcijfers van Apple en Samsung suggereren een van twee dingen: het plan werkt niet of het plan heeft wat groeipijnen als het zich vestigt.

Wat denk je? Ben je blij dat er in de toekomst veel high-end opties voor smartphones beschikbaar komen die je een keer kunt kopen en lang kunt vasthouden, of was je een grotere fan van minder betalen voor een telefoon, maar vaker kopen?

Het volgende vlaggenchip van LG i hier en het i een choonheid. De LG G7 ThinQ loopt niet te ver weg van zijn voorganger. Onze eigen Johua Vergara zegt dat het lijkt op een kruiing tuen de LG G6 en de ...

LG heeft zijn aandeel in up en down in de martphonebranche gehad en het bedrijf heeft de laatte tijd niet veel invloed op de markt gehad. De telefoon van het bedrijf hebben nooit gewaagd om riico'...

Populair Op De Portal