2019 kan het jaar zijn voor het recht op reparatie

Schrijver: Monica Porter
Datum Van Creatie: 22 Maart 2021
Updatedatum: 2 Juli- 2024
Anonim
«HET PLAN» (2019) : De bovenste laag (deel 1) | Een Film van Dmitri Zodtsji
Video: «HET PLAN» (2019) : De bovenste laag (deel 1) | Een Film van Dmitri Zodtsji


In de afgelopen twee decennia is er een paradox ontstaan ​​waarin consumenten niet langer de echte eigenaar van hun eigendom zijn. In veel gevallen, zoals met mobiele telefoons, heeft de koper, ondanks het betalen en bezitten van het product, niet het recht om het apparaat in zijn hand te openen en te repareren. De Right to Repair-coalitie vecht om dit te veranderen.

Zoals door iFixit in een blogpost wordt beschreven, hebben een groeiend aantal staten en de federale overheid wetten aangenomen die de rechten van een eigenaar herstellen om te doen wat ze willen met hun elektronica en andere goederen. Verschillende van de in de lijst genoemde "overwinningen" van de organisatie van de afgelopen jaren zijn onder meer het legaliseren van smartphone-ontgrendeling door het Congres en de FTC die stickers met "ongeldige garantie indien verwijderd" verbiedt.

Hoewel dit misschien een probleem lijkt waarmee iedereen aan boord zou zijn, zijn veel bedrijven die producten produceren dat niet. Twee van de belangrijkste spelers die vechten voor Right to Repair zijn Apple en John Deere. Beide bedrijven hebben verklaard dat het publiceren van reparatiehandleidingen haar intellectuele eigendom zou bedreigen en dat het gevaarlijk zou zijn om consumenten toe te staan ​​aan hun producten te werken omdat ze deze zouden kunnen breken.


Dit lijkt een zwak argument, omdat mensen hun producten al jaren repareren en in veel gevallen hun garantie verbreken. Met de Right to Repair-wetgeving hebben zowel eigenaren als reparatiewerkplaatsen de informatie die ze nodig hebben om hun producten goed te repareren in plaats van te vertrouwen op iemand op internet om er eerst achter te komen.

De Verenigde Staten zijn momenteel niet het enige land dat zich bezighoudt met de wetgeving op herstelrechten. In het buitenland werkt de Europese Commissie momenteel aan voorstellen waarbij grote apparatenfabrikanten producten van tv's tot koelkasten moeten ontwerpen, zodat ze kunnen worden gedemonteerd en gerepareerd zonder eigen gereedschap of apparatuur.

In 2018 hadden 18 staten de wetgeving om te repareren geïntroduceerd, terwijl er nog eens 15 in 2019 waren. Met dit veel voorwaartse momentum konden we het proces van het vervangen van uw smartphonescherm of het repareren van uw airconditioner de komende paar maanden gemakkelijk zien jaar.


U kunt reparatie.org bezoeken als u meer wilt weten over het recht op reparatie en informatie voor contact met uw lokale wetgevers.

U moet vaak meerdere apparaten op de weg ingechakeld houden. Met de Betek auto-omvormer kunt u ze allemaal tegelijk opladen, en dat kan bepaar een paar dollar erop vandaag....

Game-uitgever Betheda heeft een reek treamingtechnologieën onthuld, Orion genaamd.Orion maakt tot 20 procent minder latentie per frame mogelijk en gebruikt tot 40 procent minder bandbreedte.De ui...

Populair Op De Portal