Android is niet perfect: 5 verbeteringen die we graag zouden zien van Google

Schrijver: John Stephens
Datum Van Creatie: 1 Januari 2021
Updatedatum: 3 Juli- 2024
Anonim
PIXEL 6: de redding voor GOOGLE-hardware?
Video: PIXEL 6: de redding voor GOOGLE-hardware?

Inhoud


Android is in de loop der jaren aanzienlijk geëvolueerd en heeft een nieuw UI-ontwerp geïntroduceerd en onderweg veel unieke functies en optimalisaties verkregen. Hoe verfijnd de moderne Android-ervaring ook is, er kan echter nog veel verbeteren of veranderen. Met de verwachte release van Android Q dit jaar dachten we dat het goed zou zijn om te praten over een paar dingen die we graag Google-adres zouden zien in zijn volgende grote OS-release.

Betere bewegingsnavigaties

OEM's zoals Apple, Motorola en OnePlus hebben allemaal hun eigen versie van gebarennavigatie geïmplementeerd en Google volgde snel daarna. De introductie van Android Pie bracht native gebarennavigatie naar het Android-besturingssysteem. In het begin klonk het geweldig, maar als je de gebarennavigatie van Google hebt gebruikt, weet je dat het behoorlijk verschrikkelijk is.


Eerst en vooral maakt Pie's gebarennavigatie eigenlijk geen schermvastgoed vrij, wat het doel van gebarenbesturing volledig tenietdoet.

Er is ook nog een navigatiebalk onderaan, dus het zijn niet alle gebaren. De startknop is pilvormig in plaats van een cirkel en er is nog steeds een terugknop, maar deze wordt alleen weergegeven als je in een app bent of in wezen iets anders dan de launcher. De knop Overzicht of recente apps is de enige knop die echt verdwenen is. Dit werd vervangen door een korte veeg vanaf de onderkant om recente apps te starten en vegen rechts op de navigatiebalk werd de nieuwe manier om heen en weer te schakelen tussen uw laatste twee apps.

Android-gebarennavigatie kan veel werk gebruiken - veel van de UI-elementen kloppen nu gewoon niet

Een andere reden waarom de gebarennavigatie van Android Pie zo slecht is, is dat sommige gebaren en UI-elementen niet kloppen. Ik vind het leuk dat ik omhoog kan vegen om bij mijn recente apps te komen, maar ik vind het niet leuk dat ik een lange veeg moet uitvoeren om rechtstreeks naar mijn app-lade te gaan of een tweede keer omhoog vegen als ik maar een korte veeg deed. Ondanks dat ik het altijd gebruik, ben ik er nog steeds niet aan gewend geraakt. De veeg omhoog voor recente apps aan de rechterkant van de navigatiebalk en vanuit het midden omhoog vegen om de app-lade te openen, zou hiervoor een eenvoudige oplossing zijn. Dit zou de noodzaak van een lange veeg om de app-lade volledig te bereiken, teniet doen.


Mijn laatste grote probleem is de plaatsing van de knop "alles wissen" op het scherm met recente apps. Veel OEM Android-skins geven u een duidelijke knop die toegankelijk is, ongeacht waar u zich bevindt in uw recente apps. Dat is niet het geval met de implementatie van Google. De knop Alles wissen voor recente apps is niet statisch en hoe meer apps je hebt geopend, hoe verder deze naar links van de lijst wordt verplaatst. Het voelt gewoon niet intuïtief aan en kan omslachtig zijn als je een waslijst van recente apps hebt.

Lange screenshot en schermopname

Google heeft in de loop der jaren uitstekend werk verricht om Android te verbeteren en nieuwe functies toe te voegen. Veel functies waar u voorheen root voor moest maken, aangepaste ROM's moest flashen of een OEM-skin moest gebruiken, zijn nu ingebouwd in Android. Vroeger in Android, zou ik mijn apparaat rooten, gewoon om een ​​zaklampwissel en een herstartoptie in het stroommenu te krijgen. Tegenwoordig heb ik niet langer de behoefte om dat te doen, maar sommige essentiële zaken ontbreken nog.

Google moet de mogelijkheid om lange screenshots te maken of schermopnamen te maken nog implementeren in Android. OEM's zoals OnePlus, Huawei en Samsung hebben een of beide van deze functies ingebakken. Als u op pure Android werkt, moet u gebruik maken van apps van derden of rooten als u ze echt wilt. Dit zijn prima opties, maar de functies die rechtstreeks in het besturingssysteem zijn ingebouwd, is altijd een betere ervaring.

Vervang OEM linkervensters met Google feed

HTC's Blinkfeed en Samsung's Bixby Home zijn twee bekende voorbeelden van linker thuispanelen die door OEM's zijn geplaatst. Deze panelen zijn bedoeld om in één oogopslag snelle informatie te geven, maar zijn vaak opgeblazen en onhandig. Bij de meeste OEM's kun je de feed uitschakelen als je deze niet leuk vindt, maar je kunt deze niet vervangen door een andere feed naar keuze.

Ik geniet persoonlijk van de eigen feed van Google. Het is schoon, biedt de informatie die ik nodig heb en voelt niet onhandig of opgeblazen zoals degene die ik noemde. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom ik Pixel-apparaten het liefst gebruik, maar het zou geweldig zijn als je een Android OEM-feed zou kunnen vervangen door die van Google.

Verbeterde app-machtigingen

Google heeft uitstekend werk geleverd door gebruikers in de loop der jaren meer controle te geven over app-machtigingen op Android, maar we hopen nog steeds op meer. Volgens sommige vroege uitgelekte builds zou Android Q ons goddelijke bevoegdheden kunnen geven over app-machtigingen.

Totdat de update officieel is, zullen we niet echt zeker weten welke verbeteringen zullen worden geïmplementeerd, maar een ding dat we graag zouden zien dat Google met app-machtigingen verandert, is de mogelijkheid om app-machtigingen tijdelijk of alleen toe te kennen terwijl de app in gebruik is. Dit is geweldig als u alleen wilt dat een app uw locatie kent of uw camera tijdelijk gebruikt en gebruikers met privacyproblemen op hun gemak stelt. Een app genaamd Bouncer in de Google Play Store doet precies dit, maar het is altijd beter om het native in Android te hebben ingebouwd.

Betere interface voor delen

Als je ooit iets op Android hebt gedeeld, weet je dat het een behoorlijk rommelig systeem is. Veel dingen over delen op Android moeten worden verbeterd. Ik zal proberen dit zo kort mogelijk te houden en op enkele punten ingaan.

Een van de meest voor de hand liggende problemen die je zult opvallen met de gebruikersinterface voor delen, is dat het erg langzaam is, vooral als je veel apps hebt geïnstalleerd. De items voor direct delen worden ook niet tegelijk met de rest van uw apps geladen en de voorgestelde snelkoppelingen voor direct delen lijken soms volledig willekeurig. De opties die u krijgt voor direct share varieert van app tot app. Soms kan het eenvoudig opnieuw laden van de gedeelde gebruikersinterface veranderen naar wie of wat u kunt delen.


Een ander groot probleem is de inconsistentie van de gebruikersinterface voor delen tussen apps. Het ziet er niet altijd hetzelfde uit, omdat ontwikkelaars de gebruikersinterface er zo uit kunnen laten zien als ze willen. Zelfs in de eigen apps van Google is de gebruikersinterface voor delen echter niet hetzelfde. In de onderstaande voorbeelden kunt u zien hoe YouTube en de Play Store een verticale schuivende gebruikersinterface hebben, wat de meest voorkomende gebruikersinterface voor delen is die u op Android ziet, maar apps zoals Google Foto's en Kaarten kunnen horizontaal schuiven.


Google moet ook een standaard uiterlijk en plaatsing hebben voor de deelknop. Meestal is het die bekende driehoek met drie stippen, maar soms kan het een pijl, platte tekst of een combinatie van tekst en een pictogram voor delen zijn. De knop Delen kan boven aan de app verschijnen, in het midden, onderaan of begraven in een menu met drie stippen. Hieronder ziet u enkele voorbeelden. Als u een standaardplaatsing heeft en naar de deelknop in alle apps zoekt, zou de ervaring intuïtiever aanvoelen, vooral voor gebruikers die niet zo goed thuis zijn in het Android-ecosysteem.


Dit is absoluut geen allesomvattende lijst van alles wat Google zou moeten verbeteren met Android. Dit zijn enkele van de belangrijkste dingen die we graag zouden willen zien. Hopelijk zal Google met Android Q een aantal van deze dingen rechtzetten. De update is niet te ver weg, dus we zullen snel ontdekken wat het bedrijf besluit te veranderen. Zijn er andere functies of wijzigingen in de gebruikersinterface die je in de toekomst heel graag naar Android wilt zien komen? Laat het ons weten in de reacties.

Met de fanfare van MWC 2019 achter de rug, kunnen we nu een tapje terug doen en kijken naar het hot topic van dit jaar tijden de how - de race naar 5G. Wat martphone betreft, lijkt Qualcomm ver voorop...

Zichtbaarheid i van vitaal belang voor elk online bedrijf. tatitieken tonen aan dat de drie grootte vermeldingen in elke zoekmachine het grootte deel van het verkeer genereren. Daarom moet u een terke...

Verse Berichten