Big Four-luchtvaartmaatschappijen slaan rechtszaken aan over het verkopen van locatiegegevens van klanten

Schrijver: Lewis Jackson
Datum Van Creatie: 10 Kunnen 2021
Updatedatum: 21 Juni- 2024
Anonim
Gravitas: Revealed: How Pfizer blackmails countries for shots
Video: Gravitas: Revealed: How Pfizer blackmails countries for shots


Update, 6 mei 2019 (01:45 PM ET): AT&T was de eerste vervoerder die een verklaring stuurde naar met betrekking tot het rechtszaaknieuws hieronder. Dit is wat de woordvoerder van AT&T te zeggen had:

"De feiten ondersteunen deze rechtszaak niet en we zullen ertegen vechten. Locatiegebaseerde services zoals pechhulp, fraudebescherming en waarschuwingen voor medische hulpmiddelen hebben duidelijke en zelfs levensreddende voordelen. We delen locatiegegevens alleen met toestemming van de klant. We zijn gestopt met het delen van locatiegegevens met aggregators na meldingen van misbruik. ”

Daarnaast is T-Mobile uitgegevenAA dezelfde verklaring die het heeft afgegevenmoederbord: "We kunnen geen commentaar geven op lopende rechtszaken."

We zullen dit artikel bijwerken als we hierover van Sprint of Verizon bericht ontvangen.

Oorspronkelijk artikel, 6 mei 2019 (12:26 PM ET): Terug in januarimoederbord blootgesteld dat vrijwel iedereen met wat geld en de juiste verbindingen de exacte, realtime locatiegegevens van T-Mobile-, Sprint- of AT&T draadloze klanten kan verkrijgen. In een afzonderlijk onderzoek bleek uit dezelfde publicatie dat klanten van Verizon op dezelfde manier konden worden gevolgd.


Nu lijkt het erop dat een bedrijf class action-rechtszaken heeft aangespannen tegen elk van de Big Four Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen over dit locatiegegevensschandaal.

Hoewel de rechtszaken geen specifieke schade vragen, kunnen ze mogelijk de Big Four miljoenen dollars per stuk kosten. Nu de rechtszaken zijn aangespannen, zullen ze door een rechter of rechters worden bekeken om te bepalen wat de volgende stappen moeten zijn.

De locatiegegevensschandalen draaien allemaal om services van derden die om schijnbaar legitieme redenen klantinformatie van de vervoerders hebben verkregen, waarvan de meeste betrekking hebben op het volgen van smartphones van werknemers van het bedrijf. Deze locatiegegevens werden echter vervolgens verkocht aan afzonderlijke organisaties die het vervolgens aan andere mensen, met name premiejagers, verkochten. Als onderdeel van het onderzoekmoederbord kon zijn eigen smartphone naar een exacte positie volgen door een premiejager $ 300 te geven.


Omdat deze schandalen uitbraken, hebben de Grote Vier allemaal besloten om te stoppen met het verkopen van locatiegegevens aan externe bedrijven, zelfs de legitieme bedrijven. T-Mobile en AT&T hebben naar verluidt de praktijk al stopgezet, terwijl Sprint en Verizon vermoedelijk de overgang nog moeten voltooien.

Nadat het schandaal uitbrak, vroegen 15 Amerikaanse senatoren de FCC en de FTC om een ​​speciale hoorzitting over het probleem te houden. Ajit Pai - voorzitter van de FCC - weigerde het verzoek echter.

We hebben contact opgenomen met elk van de Big Four-luchtvaartmaatschappijen voor commentaar op dit verhaal, maar hoorden niets terug voor de pers.

Android 9 Pie wordt nu wereldwijd uitgerold naar de OnePlu 3 en OnePlu 3T. Het bedrijf kondigde eerder deze ochtend de wereldwijde uitrol aan in een e-mail aan. Dit nieuw komt lecht een maand nadat An...

Hoewel 2018 voor veel martphonefabrikanten een jaar van ontberingen wa, wa OnePlu een anomalie. Het behaalde niet alleen geweldige martphoneverkopen, maar bereikte ook meer dan een paar belangrijke mi...

Aanbevolen