Garmin Venu review: Garmin's eerste OLED smartwatch

Schrijver: Laura McKinney
Datum Van Creatie: 7 Lang L: none (month-011) 2021
Updatedatum: 1 Juli- 2024
Anonim
Garmin Venu review: Garmin's eerste OLED smartwatch - Beoordelingen
Garmin Venu review: Garmin's eerste OLED smartwatch - Beoordelingen

Inhoud


  • 1,2-inch AMOLED-scherm
    • 390 x 390 resolutie
    • Corning Gorilla Glass 3
  • Kast: 43,2 x 43,2 x 12,4 mm
  • 20 mm snelspanners
  • 46,3 g
  • Vezelversterkte kunststof behuizing
  • Roestvrij stalen ring
  • 5ATM water- en stofbestendigheid

Garmins mid-range GPS-horloges hebben altijd een bepaalde uitstraling gehad, ergens tussen stijlvol en sportief. Ik denk dat de Garmin Venu eruit ziet als een opstapje, zonder in beide richtingen te ver te gaan. Het ziet er niet zo goedkoop uit als de Vivoactive 3 Music en ziet er ook niet zo mooi uit als iets uit de Fenix-lijn.

Het horloge is voornamelijk gemaakt van plastic en siliconen, waarbij Corning Gorilla Glass 3 het display bedekt. De bezel rond het display is gemaakt van roestvrij staal en heeft een mooi geëtst patroon. Garmin gaat dit jaar met een ontwerp met twee knoppen voor zijn fitnesshorloges. De bovenste fysieke knop brengt u naar het activiteitenscherm met een enkele tik en opent het snelmenu met een lange druk. De onderste knop fungeert als een terug-knop wanneer ingedrukt en opent uw instellingenmenu met een lange druk.


Ik kan het niet helpen, maar denk dat de lay-out van de knop een beetje onderbenut is. De bedieningselementen zijn eenvoudig genoeg om te begrijpen - zodra u die twee knoppen ingedrukt houdt, wordt al het andere bediend via het touchscreen. Het is echter een beetje vreemd dat de bovenste fysieke knop dat niet doet iets wanneer u in menu's bent, behalve het snelmenu openen met een lange druk. Als u niet op de wijzerplaat van het horloge staat, doet een enkele tik niets. Het is geen probleem, het is gewoon een beetje vreemd. Ik blijf denken dat het als een "select" knop zou moeten werken.

Elders is de behuizing klein en licht met slechts 46,3 gram. Het is gemakkelijk om de hele dag en nacht te dragen zonder in de weg te zitten, wat een belangrijk pluspunt is in de draagbare wereld. De siliconen band is prima, maar niets om over naar huis te schrijven. Het is een standaard rubberen band die perfect is om te dragen tijdens het sporten, maar het is niet het mooiste.


Maar ik weet waarom jullie allemaal hier zijn: je vraagt ​​je af over het nieuwe display. Het 1,2-inch touchscreen AMOLED is inderdaad het grote verkoopargument voor de Venu. Garmin gebruikt traditioneel transflectieve MIP-panelen in zijn fitnesshorloges, die zichtbaarheid buitenshuis en batterijduur voorrang geven boven verzadigde kleuren en hogere resoluties.

De kwaliteit van het AMOLED-paneel is geweldig. Zwarten zijn diep en wit is helder, en de heldere resolutie van 390 x 390 maakt animaties op het horloge echt visueel aantrekkelijk. Wit op het display wordt rood, maar alleen met extreme kijkhoeken. Er is ook een omgevingslichtsensor aan boord, zodat het display zich automatisch aanpast aan de lichtomstandigheden.

Ik weet niet zeker of Garmin voldoende gebruik heeft gemaakt van het AMOLED-scherm, hoewel het een opmerkelijke stap is ten opzichte van andere Garmin-schermen.

Ik wou dat Garmin iets meer deed om te pronken met het AMOLED-paneel. Er zijn een paar geanimeerde wijzerplaten en trainingen op het apparaat die pronken met het nieuwe display, maar niet veel waardoor ik het gevoel heb dat het AMOLED-paneel volledig noodzakelijk is. De trainingsschermen, meldingen en veel van de instellingenmenu's zijn allemaal behoorlijk saai. Toch is het display mooi, en ik weet dat veel mensen hier al lang om vragen.


Het display kan tot 1000 nits krijgen en het zicht naar buiten is goed - niet zo goed als eerdere Garmin horloges met transflectieve schermen, maar het is perfect acceptabel.

Ik heb ook enkele problemen met touchscreenoptimalisatie ondervonden bij het bladeren door menu's en het selecteren van bepaalde opties. Omhoog en omlaag scrollen door de instellingen is een beetje traag en ik merkte dat ik per ongeluk vaak op de verkeerde optie tikte. Ik weet niet zeker of dit een probleem is met software-optimalisatie of een weergave, maar het is desalniettemin een klein probleem.

Garmin Venu altijd zichtbaar

De overstap naar AMOLED betekent ook dat de Venu niet zo lang meegaat als andere Garmin fitnesshorloges. Naar mijn ervaring heeft dit de batterijlevensduur niet echt beïnvloed te veel. De Garmin Venu gaat ongeveer vijf dagen mee na één keer opladen met het altijd ingeschakelde display uitgeschakeld. Dat is veel beter dan de dag of twee die je krijgt met de Apple Watch, Wear OS-horloges en Galaxy Watch Active 2. Met het altijd-aan-display ingeschakeld, heb ik de Venu iets meer dan twee kunnen laten duren dagen tegen betaling. Je kilometerstand is afhankelijk van hoe vaak je muziek afspeelt en de GPS gebruikt, maar weet alleen dat je de Venu waarschijnlijk niet aan het eind van elke dag hoeft op te laden.

Ook een opmerking over het altijd-aan-display. Garmin laat ontwikkelaars hun eigen maken (in tegenstelling tot Fitbit), dus uw altijd-aan-scherm zal waarschijnlijk altijd overeenkomen met de wijzerplaat die u gebruikt. Het zijn de kleine dingen.

Fitness en gezondheid volgen


De Garmin Venu en Vivoactive 4 zijn mid-range apparaten, dus serieuze hardlopers of wandelaars zullen waarschijnlijk nog steeds voor een speciaal Forerunner- of Fenix-apparaat willen gaan. Toch is de Venu een perfect in staat multisporthorloge en heeft alle functies die u van een apparaat in de Vivoactive-serie mag verwachten.

De Venu kan verschillende trainingen bijhouden, waaronder hardlopen, zwemmen (dankzij de 5ATM-classificatie), krachttraining, skiën en nog veel meer. Nieuw op de smartwatch dit jaar zijn geanimeerde workouts op het apparaat. Dit zijn de voordelen van dat nieuwe scherm. Voor cardio-, kracht-, yoga- en Pilates-workouts ziet u een geanimeerde persoon op uw horlogescherm die de workout samen met u doet. U kunt ook meer workouts downloaden van Garmin Connect. Over het algemeen zijn trainingen eenvoudig te volgen. De Venu trilt na elke activiteit en toont uw volgende zet en hoe lang het duurt om te voltooien.

In de wereld van fitnesshorloges is dit niets nieuws - Fitbit doet al een paar jaar work-outs op het apparaat - maar het is nog steeds een welkome aanvulling op de horloges van Garmin. Trainingen op het apparaat zijn handig als u wat meer begeleiding nodig hebt in de sportschool.

De nieuwe ademwerkactiviteiten van Garmin Venus zijn nuttiger dan je zou denken.

Er is een nieuwe trainingsmodus genaamd ademwerk, en dit zijn ook niet je standaard stress-ademhalingsoefeningen. Het is weggestopt in het trainingsgedeelte van de Venu. Als u eenmaal ademhalingswerk selecteert, wordt u gevraagd om te kiezen op welk type ademhalingswerk u wilt focussen: samenhang, ontspanning en focus (lange en korte versies) of rust.

Al deze ademhalingsactiviteiten zijn veel gedetailleerder dan ik had verwacht. De adem- en relaxoefening voor ontspanning en focus bestaat bijvoorbeeld uit 11 stappen, waaronder warming-ups, herstel en het herhalen van bepaalde stappen tot 25 keer. Daarom is er ook een korte versie van deze training waarbij je elke stap 19 keer herhaalt. Ter vergelijking: bij de oefening voor coherentie moet je bepaalde stappen 23, 30 en 35 keer herhalen, terwijl bij de oefening voor kalmte je stappen vier, acht en 23 keer herhaalt.

De Garmin Venu houdt nu ook gedurende de dag uw ademhalingssnelheid (of ademhalingssnelheid) bij. Ademhalingssnelheid is beschikbaar op het horloge in een speciale widget of als een eigen kaart in de Garmin Connect-app. Van daaruit kunt u uw dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse ademhalingsstatistieken bekijken. Om eerlijk te zijn, het is moeilijk om te zeggen hoe nauwkeurig deze ademhalingsstatistieken eigenlijk zijn, omdat ik echt geen andere manier heb om ze te meten. Het feit dat de gegevens nu beschikbaar zijn voor gebruikers, in combinatie met de nieuwe ademhalingsoefeningen, is echter geweldig nieuws voor mensen die merken dat ze van tijd tot tijd aan hun ademhaling moeten werken.

Nadat u een oefening hebt voltooid, geeft de Garmin Venu nu een schatting weer voor de hoeveelheid zweet die u bent kwijtgeraakt. Dit is beschikbaar in uw trainingsoverzicht in Garmin Connect. In feite is het gedeelte Calorieën op de trainingsoverzichtpagina nu 'Voeding en hydratatie', compleet met nog een paar statistieken zoals calorieën die voor die dag zijn verbruikt, geschat zweetverlies, geconsumeerde vloeistoffen en vloeistofnet. Als u op de kleine Help-knop tikt, worden tips en trucs voor het volgen van vloeistoffen en calorieën weergegeven. Zweetverlies wordt geschat op basis van verschillende factoren, waaronder uw gewicht, uw inspanning tijdens de activiteit, afgelegde afstand, snelheid, hoogteverschil, temperatuur en hartslag.

Ten slotte is de andere belangrijke verandering in de hardware van dit jaar de toevoeging van de hele dag pulsox-opnamen. Garmin-apparaten hebben sinds de Vivosmart 4 pulsoxensensoren, maar tot nu toe hebben ze uw bloed-zuurstofverzadigingsniveaus niet kunnen volgen. U kunt de pulsox-sensor instellen om de hele dag aan te staan, alleen 's nachts of altijd uit. Het hele dag door gebruik van pulsoxen zal de levensduur van de batterij van je Venu met ongeveer een dag verminderen, dus houd daar rekening mee voordat je hem te allen tijde inschakelt. Ik ben geen onregelmatige pulsoxymeterwaarden tegengekomen sinds ik de Venu begon te gebruiken. Als u het te allen tijde ingeschakeld houdt, neemt het eigenlijk altijd op (niet sporadisch zoals de Vivosmart 4).


Alle andere oude fitness- en gezondheidsfuncties zijn uit de Vivoactive-lijn naar de Venu gekomen. De bodyaccu-functie van Garmin is weer terug en is net zo nuttig als altijd. Stress-tracking houdt in de gaten hoe gestrest u bent gedurende de dag, en het volgen van de menstruatiecyclus is er voor vrouwelijke gebruikers.

De Garmin Venu maakt gebruik van geüpgradede GPS- en hartslagsensoren van eerdere Vivoactive-apparaten. Om ze te testen, ging ik een paar keer buiten hardlopen en vergeleek ik de resultaten met mijn Wahoo Tickr X hartslagborstband en Fitbit Versa 2. De resultaten vind je hieronder.

GPS-nauwkeurigheid is goed. Ik merkte een paar inconsistenties op waarbij de Venu dacht dat ik mensenhuizen of in het midden van de weg tegen het lijf liep, maar dat zijn kleine klachten. Voor het grootste deel was de GPS echter goed op weg.




De nauwkeurigheid van de hartslagsensor in vergelijking met de Tickr X was een beetje gemengd. Dit was een intervalrun, dus ik gooide een mix van gestaag rennen in een enkel tempo, korte sprints en wandelen. Bij de ~ 13 minuten merkte de Tickr X een maximale hartslag op 170 slagen per minuut, terwijl de Venu nog steeds rond ~ 164 slagen per minuut zat en nog ongeveer 45 seconden bleef klimmen. De Versa 2 had ook moeite om in hetzelfde tempo te klimmen als de Tickr X.

De Venu was echter in staat om meer gedefinieerde dips in mijn hartslag te melden tijdens de twee periodes van wandelen, terwijl de Versa 2 hier ook moeite mee had. De enige grote uitbijter hier is op het punt ~ 18: 12 minuten waar de Venu een maximale hartslag van 178 slagen per minuut rapporteerde. De Tickr X vertoonde op dit moment geen tekenen van een stijgende hartslag, dus ik weet niet zeker waar dat vandaan kwam.

Over het algemeen lijkt de geüpgradede hartslagsensor van de Venu een verbetering ten opzichte van de Vivoactive 3, hoewel om de een of andere reden niet helemaal gelijk aan de Forerunner 245 Music, hoewel ze dezelfde sensormodules hebben. Deze run kan om een ​​of andere reden echter een uitbijter zijn geweest, dus ik zal doorgaan met testen om te zien of ik met andere resultaten kan komen.

Net als andere Garmin-horloges is de Venu een zeer nuttige slaap-tracker.

Slaap volgen blijft een van Garmin's sterke gezondheidsstatistieken met de Venu. Het ondersteunt geavanceerde statistieken voor het volgen van slaap, zodat u de slaap van elke nacht kunt afbreken met diepe, lichte en REM-fasen, en uw tijd wakker. De tijdlijn van je slaap is heel gemakkelijk te lezen en het is zelfs nog beter nu een ademhalings-tab is toegevoegd aan het slaapgedeelte van Connect.

Smartwatch-functies

  • Muziekopslag tot 500 nummers / ~ 3.5GB
  • Garmin Pay
  • Smartphone meldingen
  • Bluetooth, ANT +, Wi-Fi

Als u in het verleden een Vivoactive-horloge heeft gebruikt, zult u zich meteen thuis voelen bij de Garmin Venu. Afgezien van een lichte facelift is het besturingssysteem grotendeels ongewijzigd gebleven. Het is een vrij eenvoudig besturingssysteem.Er is nog steeds geen stemassistent ingebakken in de Venu, hoewel de meeste andere smartwatches - in voor- en tegenspoed - een soort virtuele assistent hebben.

Garmin verandert eindelijk zijn manier en probeert dit jaar niet iedereen op te laden voor muziekondersteuning. Ja! De Garmin Venu wordt geleverd met ondersteuning voor muziekopslag aan boord - ongeveer 3,5 GB of ~ 500 nummers waard. Je kunt je eigen lokale muziekbestanden laden of offline afspeellijsten downloaden van Spotify, Amazon Music, Deezer of iHeartRadio.

Lees ook: De beste workout-oordopjes die je kunt kopen

De Garmin Venu ondersteunt ook smartphonemeldingen voor zowel Android als iOS, maar Android-gebruikers zijn de enige die op ingeblikte reacties van hun horloge kunnen reageren. De Venu biedt je ook de mogelijkheid om e-mails van je pols te archiveren en te verwijderen, maar ik heb gemerkt dat dit maar een deel van de tijd werkt.

Garmin Coach trainingsschema's zijn ook beschikbaar op de Venu als je wat extra hulp nodig hebt bij het voltooien van een 5K, 10K of halve marathon. Ik heb onlangs mijn eerste halve marathon gelopen dankzij een van Garmins trainingsplannen, dus ik kan je uit ervaring vertellen: het werkt!

Ik ben ook blij dat de functie voor het detecteren van incidenten van Garmin terugkeert naar de Venu. Als je horloge merkt dat je in de problemen zit (zoals wanneer je valt), stuurt de Venu automatisch je realtime locatie en een naar je vooraf gedefinieerde noodcontact. U kunt de modus - Garmin Assistance genoemd - ook handmatig activeren door naar de app te navigeren of door de bovenste knop enkele seconden ingedrukt te houden.

Ten slotte wordt de Garmin Venu geleverd met ondersteuning voor Bluetooth en wifi, maar er is geen LTE-variant. Ik had graag een LTE-compatibel model van de Venu gezien, omdat het is gepositioneerd als een vervolg op het eerste (en enige) LTE-horloge van Garmin, de Vivoactive 3 Music op Verizon.

Specificaties van Garmin Venu

Waarde en de concurrentie

  • Garmin Venu: $ 399,99

De Garmin Venu is beschikbaar op Garmin.com, Amazon en andere retailers voor $ 399,99 in vier kleuren: leisteen bezel met zwarte behuizing (onze Garmin Venu review-eenheid), rosé gouden bezel met licht zand behuizing, zilveren bezel met graniet blauwe behuizing, en gouden bezel met zwarte behuizing.

De Venu kost $ 50 meer dan de Vivoactive 4, wat in wezen hetzelfde apparaat is minus het OLED-scherm. Is dat een premie van $ 50 waard? Voor mij is het niet, maar ik ben ook gewend geraakt aan de transflectieve displays van Garmin. Als u een Garmin-horloge met een OLED wilt, is dit apparaat duidelijk iets voor u. Het is tenminste leuk dat we een keuze hebben tussen deze en de Vivoactive 4-lijn voor een (enigszins) vergelijkbare prijs; U kunt eenvoudig het apparaat kiezen dat het beste bij u past.

Toch is $ 400 veel te betalen voor een fitness-smartwatch, zelfs als deze zo goed is als deze. Ik denk niet dat Garmin hier de beste smartwatch heeft gemaakt, vooral in vergelijking met de Apple Watch Series 5 ($ 399) of de Fossil Gen 5 Smartwatch ($ 295). De Venu is echter niet echt voor de mensen die eerst een smartwatch en daarna een fitnesshorloge willen. Dit is een fitnesshorloge door en door, met enkele leuke smartwatch-functies aan de zijkant.

Als u alleen op zoek bent naar een fitnesshorloge met een OLED-display en graag zonder GPS aan boord wilt leven, is de Fitbit Versa 2 wellicht een betere keuze. Het is de helft van de prijs voor slechts $ 200, heeft Amazon Alexa ingebouwd en het is een allround goede fitnesstracker. De Garmin Venu is echter een geavanceerder fitnessproduct, dus het is lang niet een 1: 1-vergelijking.

Als u al een Vivoactive 3 of 3 muziek bezit, denk ik dat de enige reden waarom u moet upgraden is voor het OLED-scherm. Er zijn gewoon niet genoeg functionele veranderingen om de upgrade te rechtvaardigen.

Garmin Venu review: het vonnis

Het hele punt van deze Garmin Venu-beoordeling is om erachter te komen voor wie dit apparaat is. De mensen die het meeste uit de Venu zullen halen, zijn bestaande Garmin-fans die een OLED-display op hun geliefde fitnesshorloges wilden. Garmin heeft zeker in die zin geleverd.

De Venu is niet de beste smartwatch die je kunt kopen, maar dat is niet echt wat het probeert te zijn. Het is een verdomd goed fitnesshorloge en de toevoeging van de OLED is een stap in de goede richting (afgezien van problemen met het touchscreen).

Als u precies weet wat u koopt, zult u erg blij zijn met de Garmin Venu. Beschouw het gewoon niet als een echte concurrent van Wear OS of de Apple Watch.

Dat is het voor onze Garmin Venu review. Heb je al een Venu voor jezelf gekocht?

$ 399,99 Koop bij Amazon

Kiezen voor een grati VPN i niet altijd een goed idee. ommige provider hebben lechte bedoelingen en verkopen uw peroonlijke informatie of uw browegechiedeni (of beide) aan de hoogte bieder. Daarom rad...

Google Play Pa i eindelijk gelanceerd in de V en geeft toegang tot een hele reek app en game voor een lage maandelijke prij. Maar met meer dan 350 aangeboden titel, kan het moeilijk zijn om de tarwe v...

Meer Details