Fotografiewedstrijd van 2019: Huawei P30 Pro versus Samsung Galaxy S10 versus Google Pixel 3

Schrijver: John Stephens
Datum Van Creatie: 21 Januari 2021
Updatedatum: 3 Juli- 2024
Anonim
Fotografiewedstrijd van 2019: Huawei P30 Pro versus Samsung Galaxy S10 versus Google Pixel 3 - Technologieën
Fotografiewedstrijd van 2019: Huawei P30 Pro versus Samsung Galaxy S10 versus Google Pixel 3 - Technologieën

Inhoud

5 mei 2019


5 mei 2019

Fotografiewedstrijd van 2019: Huawei P30 Pro versus Samsung Galaxy S10 versus Google Pixel 3


Deze eerste foto geeft een goed overzicht van hoe deze camera's omgaan met een scène met een scala aan details en kleuren. Bij respectievelijk 10 MP, 12 MP en 12 MP en minimale ruis in deze scène bieden alle drie camera's een zeer vergelijkbaar detailniveau. Geen van deze problemen levert ook grote problemen op met nabewerking, zoals overscherpen of blootstelling.


Het grootste verschil hier is kleurverzadiging en witbalans. De Huawei P30 Pro krijgt een iets warmere tint met meer natuurlijke, ingetogen kleuren op deze bewolkte dag. De Pixel 3 heeft een meer neutrale witbalans, maar versterkt kleuren zodat de wolken een blauwe tint krijgen. Mooi ogend maar niet strikt trouw aan de scène. De Samsung Galaxy S10 biedt een vergelijkbare witbalans en een kleine kleurboost die het dichtst in de buurt komt van hoe de scène er eigenlijk uitziet.



Rollen worden omgekeerd in deze tweede module. Hier heeft de Huawei P30 Pro de betere nauwkeurigheid van kleuren en witbalans. Hoewel het grenst aan overbelichting van het raam. De Galaxy S10 probeert de kleuren een beetje te veel uit te laten springen, subtiele hoogtepunten en details uit de brievenbus te wissen en het metselwerk te pinken. Ondertussen is de Pixel 3 een beetje donkerder dan zijn concurrenten, waardoor de schaduw van de schaduw wordt verminderd.


Dit voorbeeld van een binnenbloem benadrukt deze trend verder. De P30 Pro is met name meer belicht en compenseert de duisternis aan de linkerkant door het licht aan de rechterkant uit te blazen. Het resultaat is een iets overhelder onderwerp. De Pixel 3 is het tegenovergestelde, waardoor de bloemen te veel donker worden in een poging de hoogtepunten onder controle te houden. De Galaxy S10 wint op het gebied van belichting en levendige kleuren. De bloemen worden perfect belicht en het auto-HDR-effect van de telefoon (dat niet lijkt uit te schakelen ongeacht de schakelaar) zorgt voor een perfecte balans tussen de donkere en heldere achtergronden. Je kunt zelfs het blauw van de lucht zien.


Laten we de focus even terugbrengen op kleuren. Opnieuw is de P30 Pro subtiel warmer dan de andere twee. Ik vind de look best leuk, maar hij is niet helemaal nauwkeurig. De Pixel 3 verhoogt de kleuren, met name het geel, en maakt het zwart een beetje te donker. Het knalt, maar is niet erg nauwkeurig. De Galaxy S10 klokt opnieuw in de meer gebalanceerde kleurenpresentatie.

Zoals verwacht, produceren alle drie deze camera's uitstekende foto's bij goede verlichting.

Deze laatste algemene vergelijking pronkt met de groothoeklenzen op de Huawei P30 Pro en Samsung Galaxy S10. De Pixel 3 mist deze opname-optie. De S10 heeft een bredere lens om meer in de scène te passen en opnieuw kleuren de kleuren meer dan de P30. De P30 verhoogt echter de hoogtepunten om een ​​meer gestructureerde uitstraling op het gras en de bomen te produceren. Beide zijn redelijk goed, maar hebben een gebrek aan detail en vervaging aan de randen van de lens.

Huawei P30 Pro groothoek Samsung Galaxy S10 groothoek

Over het algemeen produceert de Huawei P30 Pro een warmere witbalans en meer ingetogen kleuren. De handset geeft ook de voorkeur aan een iets helderdere belichting dan zijn rivalen. De Pixel 3 is bijna het tegenovergestelde, en produceert vaak donkerder uitziende foto's met veel meer kleurverzadiging. De Samsung Galaxy S10 bevindt zich ergens tussenin, hoewel de kleuren nu en dan nog meer worden versterkt dan de Pixel 3.

Alle drie zijn duidelijk zeer capabele shooters, maar er zijn belangrijke verschillen tussen hun belangrijkste sensoren en beeldverwerkingsalgoritmen.

Hoge dynamische afstand

High Dynamic Range (HDR) fotografie is een handig hulpmiddel voor het balanceren van de belichting in moeilijke opnameomgevingen. Deze omvatten vaak scènes met een heldere lichtbron achter het onderwerp of scènes met weinig licht met een enkele lichtbron. Goede HDR verbetert over- en onderbelichting in vergelijking met gewone foto's.

Deze opname hieronder ziet er misschien niet zo moeilijk uit omdat alle resultaten verrassend goed zijn. Maar zonder HDR aan, ziet de voorgrondcactus er helemaal zwart uit of wordt het raam uitgeblazen.


De Huawei P30 Pro biedt een goede allround HDR-look. De achtergrondbelichting wordt tot een minimum beperkt, terwijl de voorgrond voldoende wordt verlicht om ervoor te zorgen dat alle kleine details zichtbaar zijn. Galaxy S10 is in dit opzicht nog beter, waardoor de overbelichting in de wolken verder wordt verminderd met behoud van de voorgrondbalans.

De Pixel 3 is een beetje anders. De achtergrond is meer overbelicht dan zijn concurrenten en de voorgrond een beetje donkerder. De telefoon heeft echter beter werk verricht dan de andere twee bij het verbeteren van de details en de verlichting tussen de cactusstekels en het lichaam. De kleur van de plantpot is ook meer uitgesproken. Misschien is de beste manier om dit te beschrijven dat de HDR van de Pixel 3 meer op het onderwerp is gericht, terwijl de andere twee op het beeld zijn gericht. Helaas heeft de Pixel 3 meer tijd nodig om HDR-opnamen te maken dan zijn rivalen.

Prestaties bij weinig licht

Prestaties bij weinig licht en HDR gaan vaak hand in hand, zoals het geval is bij fotograferen bij weinig licht met de Google Pixel 3. De telefoon heeft een paar seconden nodig om meerdere belichtingen te verzamelen en aan elkaar te naaien voor een helderder, minder lawaaierig beeld. Hoewel, zoals je in het onderstaande voorbeeld kunt zien, het resultaat nog steeds nogal luidruchtig is, een beetje donker en de kleurverzadiging een beetje te ver is ingesteld.


De Samsung Galaxy S10 produceert een vergelijkbaar redelijk resultaat, maar er zijn duidelijke problemen. Het beeld is nog steeds een beetje luidruchtig, de telefoon worstelt om scherp te stellen in het donker en de kleuren zijn een beetje vervaagd. De voor de hand liggende winnaar in dit voorbeeld is de Huawei P30 Pro. De verbeterde mogelijkheden voor weinig licht van de nieuwe SuperSpectrum-sensor produceren resultaten met weinig ruis en goed uitgebalanceerde kleuren en een dynamisch bereik. De focus is ook perfect, waarschijnlijk dankzij de time-of-flight sensor.

In dit volgende voorbeeld schakelen we de lichten uit en schakelen we naar de verschillende nachtmodusopties van de telefoon. Kort gezegd komt de nachtmodus van de Samsung Galaxy S10 niet overeen met de technologie van Huawei en Google. Het maakt veel lawaai en het focussen kostte teveel pogingen om te tellen. De implementatie van Samsung is prima in betere lichtomstandigheden, maar het kan niet omgaan met ultra-donkere omgevingen evenals zijn concurrenten.

De mogelijkheden voor weinig licht van de Galaxy S10 schieten ver af van andere vlaggenschepen.


De Google Pixel 3 doet een fenomenale taak in vergelijking met het vastleggen van veel details en kleuren. Als er een nadeel is, is het resultaat nog steeds te donker en te lawaaierig in de schaduw. Verder is de witbalans iets te cool.

Er is geen enorm verschil tussen het in- en uitschakelen van de nachtmodus met de P30 Pro, dat is gewoon hoe goed de nieuwe sensor is bij ultralicht licht. Hoewel het gebruik vangt iets meer licht en vermindert de rode tint naar de kleurbalans. De nachtmodus van Huawei vangt nog meer licht op dan die van Google, wat resulteert in zeer weinig ruis. Het vastleggen van details is echter niet perfect en de afbeelding is iets te geel. Je kunt dit oplossen in nabewerking voor een geweldig resultaat, maar het is jammer dat Huawei dit niet meteen uit de doos kan halen.

Inzoomen

Met een 5x telescopische lens gericht op zoomen, suggereren de specificaties sterk dat de Huawei P30 Pro in elke zoomtest bovenaan zal komen. De Samsung Galaxy S10 biedt echter een 2x telelens en Google gebruikt ook zijn eigen Super Res Zoom-technologie. Laten we dus kijken welk niveau van behoorlijke zoomkwaliteit op elke handset haalbaar is.

Ons eerste voorbeeld is een foto van tekst in een boek genomen in zo-zo-lichtomstandigheden. Bij 2x maakt de Hybrid Zoom-technologie van de Huawei P30 Pro de tekst goed genoeg duidelijk, maar produceert een ietwat zacht resultaat. Het zoomalgoritme van de Pixel 3 kiest daarentegen het verscherpfilter, dat artefacten in de boekrand introduceert. De tekst is leesbaar, maar de afbeelding is niet mooi. De Samsung Galaxy S10 biedt verreweg de grootste helderheid en scherpte bij 2x. Er is een beetje lawaai in de donkere gebieden, maar het is zonder twijfel de winnaar.



De Pixel 3 begint achteruit te gaan met een 3x zoomlens. Witbalans is goed verschoven naar de rode kleuren in het bovenstaande voorbeeld en de denoise en verscherpingsalgoritmen produceren een modderig geschilderd uiterlijk. Over het algemeen is het vastleggen van details erg slecht, zelfs bij veel licht. De Galaxy S10 en P30 Pro zijn enorm superieur en moeilijk te onderscheiden. De P30 Pro trekt iets vooruit op textuurdetail, zoals te zien in het hout rond het raam en de takken op het dak. Dit komt doordat de telefoon gegevens van zijn 5x zoomcamera haalt en deze samenvoegt met de hybride zoomlens van de hoofdsensor.


De Huawei P30 Pro trekt ver vooruit op 5x, waar de periscoopcamera in werking treedt. Details, witbalans en belichting zijn allemaal uitzonderlijk. De Galaxy S10 houdt OK vast op 5X, hoewel we op deze lange afstand duidelijk vervaging en gebrek aan details kunnen zien. Ik denk zelfs niet dat ik de mogelijkheden van Google Pixel 3 op 5x moet noemen. Ze bestaan ​​gewoon niet.

Kortom, de Galaxy S10 is het beste bij het zoomen naar slechts 2x. Naast 2x is de Huawei P30 Pro de duidelijke winnaar en neemt de voorsprong enorm toe naarmate je de zoomfactor verhoogt. Ik moet ook vermelden dat de 40MP hoofdcamera van de P30 Pro betere resultaten oplevert dan zijn 10MP zoom bij 2x. Het is vaak de moeite waard om in deze modus te fotograferen als u van plan bent bij te snijden.

De Galaxy S10 biedt een behoorlijke zoom, maar Huaweis 5x periscoopcamera neemt de kroon.

Bokeh-vervaging (portretmodus)

Bokeh-vervaging, of portretmodus, is een nietje van de smartphone-fotografie-ervaring geworden. Deze drie handsets bieden unieke manieren om de benodigde dieptekaart en randinformatie te berekenen om software-bokeh toe te voegen. De Huawei P30 Pro biedt een speciale TOF-sensor (Time-of-Flight) die fysiek afstand meet met behulp van infraroodlicht. Ondertussen vertrouwt Google op een combinatie van meervoudige afbeeldingen, object- / gezichtsdetectie en scherpte om gegevens van normale foto's te verzamelen.


Met solide objecten doen alle drie de camera's behoorlijk wat aan het detecteren van randen. De kwaliteit van de vervaging is ook goed op alle handsets. Hoewel die van Google misschien te sterk en dramatisch is, met een zeer scherpe grens tussen de voorgrond en de achtergrond. Dit produceert een aantal ruwe randen en een paar fouten langs de houten tafelrand en aan de achterkant van de schedel.

De P30 Pro en Galaxy S10 doen het beter door geleidelijk aan en onscherp te worden, omdat we kleine hoeveelheden bokeh aan de randen van de voorgrond kunnen zien binnensluipen. Hun resultaten zijn zeker realistischer. Beide lijken echter een fout aan de bovenkant van de schedel tegen te komen.


Randdetectiefouten zijn meer uitgesproken in deze tweede opname vanwege het transparante glas. Dit soort problemen blijft ook bestaan ​​bij haar in portretten. Merk op dat de Huawei P30 Pro de voorgrond linksboven van de lamp vervaagt. Evenzo worstelt de Pixel 3 dichtbij de bovenkant van de lamp en kunnen we ook scherpe randen langs de zijkanten zien. De Galaxy S10 is uitstekend rond de lamp, maar lijkt het achtergrondafbeeldingsframe te hebben verward met de voorgrond. Helaas hebben alle drie de camera's duidelijke detectieproblemen, hoewel je vaak een pixelpiep moet horen om ze te vinden.

Ondanks het goede detectieniveau van Google, kunt u niet teruggaan en het focuspunt wijzigen of de hoeveelheid onscherpte aanpassen nadat u de sluiter hebt geraakt. Zowel Huawei als Samsung laten dit toe en bieden ook een reeks extra effecten. De bokeh van Huawei is het meest aangenaam om naar te kijken, omdat de sterkte ervan realistisch verder naar de achtergrond toeneemt. De ToF-sensor van de P30 Pro detecteert ook randen veel consistenter en op grotere opnameafstand dan de Pixel 3 en Galaxy S10.

Het vonnis

Het is duidelijk dat alle drie van deze vlaggenschip-smartphones zeer capabele shooters zijn. Ik heb geen grote problemen met de beeldkwaliteit van deze smartphones, hoewel elk nog steeds zijn eigen voor- en nadelen heeft.

De Google Pixel 3 streeft naar consistentie en eenvoud. Snel richten en fotograferen en u bent gegarandeerd vrijwel altijd een fatsoenlijk, zo niet altijd uitstekend beeld in vrijwel elke opnameomgeving. Er is weinig gedoe met instellingen en lensschakelaars, en als u een kleine zoomlens, bokeh of om bij weinig licht te fotograferen nodig hebt, kan de Pixel 3 dit aan. De afweging is een gebrek aan flexibiliteit in vergelijking met zijn concurrenten met meerdere camera's.

De Samsung Galaxy S10 is meer in staat op het gebied van zoom en groothoekopnamen dan de Pixel 3, maar biedt toch duidelijk een voor de telefoon geoptimaliseerde camera-ervaring. De handset heeft waarschijnlijk ook de beste HDR-implementatie van elke telefoon die ik tot nu toe heb gebruikt. Kleurverzadiging kan soms overdreven zijn, maar dit is geen slechte zaak als de bestemming van de foto sociale media is. Het nadeel van de telefoon is dat de mogelijkheden van de S10 bij weinig licht aanzienlijk achterlopen.

Kies de Pixel 3 voor consistentie, de P30 Pro voor flexibiliteit of de S10 voor iets daartussenin.

Dit laat ons achter met de Huawei P30 Pro - verreweg de meest flexibele shooter van de drie. Het biedt superieure zoom, weinig licht, groothoek, bokeh en zelfs een opnameoptie met hoge resolutie die we hier niet hebben aangeraakt. Sterker nog, de overscherping en zware nabewerking van de P20 Pro van vorig jaar is verleden tijd. Het enige nadeel is dat de witbalans regelmatig te warm wordt en dat deze kan neigen naar overbelichting in goed verlichte scènes. Maar dit is geen probleem als u van plan bent om de meeste van uw foto's te bewerken.

Kortom, kies de Google Pixel 3 als u op zoek bent naar een consistente, eenvoudige smartphonecamera. De Galaxy S10 is uitstekend als je wat meer flexibiliteit wilt zonder een overvloed aan opties. Eindelijk, de Huawei P30 Pro is gewoon fantastisch als je een avontuurlijke fotograaf bent die graag de perfecte opname maakt en de oneven uitsnede of aanpassing in de post uitvoert.

Vanmorgen doken twee rapporten op dat T-Mobile binnenkort de Pixel 3, 3 XL, 3a en 3a XL zou gaan gebruiken. Nu i er een aankondigingtekt op de webite van de Google tore geplaatt, die mogelijk duidt op...

De Motion ene-functie van de Pixel 4 i een vrij intereante mogelijkheid, omdat Google een radarchip gebruikt om handgebaren te detecteren. De functie kan momenteel muzieknummer overlaan en onderbrekin...

Interessante Publicaties