Accutips: de beste manier om uw smartphone op te laden

Schrijver: John Stephens
Datum Van Creatie: 26 Januari 2021
Updatedatum: 29 Juni- 2024
Anonim
6 accutips voor je iPhone: verleng je batterijduur!
Video: 6 accutips voor je iPhone: verleng je batterijduur!

Inhoud


Smartphone-gebruikers - zowel casual als enthousiast - zijn voor altijd op zoek naar een langere levensduur van de batterij. Terwijl snel opladen ons elke dag bijgevuld houdt, betekent de afwezigheid van vervangbare batterijen dat de lithium-ioncellen in onze telefoons uiteindelijk verouderen en verslechteren.

Als je een jaar of langer een telefoon vasthoudt, heb je waarschijnlijk gemerkt dat de batterij niet zo lang meegaat als toen hij gloednieuw was. Twee jaar later en veel telefoons hebben moeite om de dag door te komen met een enkele lading. Als u de telefoon drie jaar vasthoudt, kan dit zelfs problemen opleveren voor de stabiliteit van het systeem.

Helaas neemt de batterijcapaciteit onvermijdelijk af met de leeftijd. Er zijn echter dingen die u kunt doen om de levensduur van uw batterij en handset te verlengen. Als je je ooit hebt afgevraagd wat de beste manier is om je batterij op te laden, zijn hier enkele wetenschappelijk bewezen tips om de levensduur van de batterij te maximaliseren.


Android-telefoons met de beste batterij | Beste Android-telefoons met een verwijderbare batterij

Gedeeltelijk opladen is de beste manier

Een bijzonder hardnekkige batterymythe is dat je af en toe volledig moet ontladen en opladen om "batterijgeheugen" te wissen. Dit kan niet verkeerd zijn voor lithium-ionbatterijen. Het is een overgebleven mythe van loodzuurcellen en het is eigenlijk heel ongewenst om je moderne smartphone op deze manier op te laden.

Gedeeltelijk opladen is prima voor lithium-ionbatterijen en kan zelfs een aantal positieve voordelen hebben voor de levensduur van de cellen. Om te begrijpen waarom het belangrijk is om te waarderen hoe een batterij wordt opgeladen. Wanneer ze dichter bij leeg zijn, verbruiken Li-ion-batterijen een constante stroom en werken ze op een lagere spanning. Deze spanning neemt geleidelijk toe naarmate de cel wordt opgeladen en wordt met ongeveer 70 procent opgeladen voordat de stroom begint te dalen totdat de capaciteit vol is.


Gedeeltelijk opladen is prima voor lithium-ionbatterijen en heeft zelfs enkele positieve voordelen.

Belangrijk is dat het werken op een lage spanning goed is voor de levensduur van een batterij, waardoor het aantal beschikbare laadcycli toeneemt voordat u een aanzienlijke vermindering van de capaciteit begint te zien. Grof gezegd verdubbelt elke daling van de celspanning met 0,1 V de levensduur van de batterij, volgens Battery University. Als u uw telefoon binnen dat bereik van 30 tot 80 procent oplaadt, blijft de spanning daarom lager en gaat de batterij langer mee.

Lagere batterijspanningen helpen de capaciteit na verloop van tijd te verlengen. Groen: lager voltage opladen voor eerste ~ 65%. Geel: start van constante spanning. Rood: lange periode van hoogspanningsladen voor de laatste 15%.

Bovendien heeft de "ontladingsdiepte" een soortgelijk effect op de totale ontladingscycli voordat de batterijcapaciteit afneemt. Dit verwijst naar de hoeveelheid die de batterij heeft verbruikt tussen het opladen door. Kleinere ontladingen, in de buurt van 60 procent in plaats van 100 procent tussen het tanken, kunnen de levensduur van uw batterij verdubbelen, en alleen met 20 procent kan de levensduur weer worden verdubbeld.

Kleine maar regelmatige herlaadbeurten zijn veel beter voor Li-ion-batterijen dan lange volledige oplaadcycli.

Tussen de oplaadbeurten door slechts 20 procent van uw batterij gebruiken, is voor de meeste mensen niet praktisch, maar als u ongeveer de helft hebt gebruikt, ziet u op de lange termijn een opmerkelijke verbetering van de levensduur van uw batterij, vooral als u oplaadt tot elke keer ook vol. Het komt erop neer dat kleine regelmatige herlaadbeurten veel beter zijn voor Li-ion-batterijen dan lange volledige oplaadcycli.

Docks zijn handig, maar je moet een apparaat niet achterlaten als het 100% is opgeladen.

Vermijd stationair opladen

Overdag opladen of in een wieg overdag is een veel voorkomende gewoonte, maar het wordt om verschillende redenen niet aanbevolen (de oude mythe over "overladen" is er niet een van). Ten eerste kan continu druppelladen van een volle batterij het metallisch lithium plateren, wat de stabiliteit op de lange termijn vermindert en kan leiden tot systeembrede storingen en opnieuw opstarten. Ten tweede laat het de batterij op de hogere stressspanning wanneer op 100 procent, zoals we hierboven al vermeldden. Ten derde creëert het overtollige warmte veroorzaakt door verspilde vermogensdissipatie.

Doorgaan met opladen wanneer een telefoon 100% is, is een recept voor spanning en temperatuurstress.

In het ideale geval zou een apparaat moeten stoppen met laden wanneer het 100 procent batterijcapaciteit bereikt, en alleen het laadcircuit weer inschakelen om de batterij bij te vullen - of op zijn minst de laadstroom tot zeer kleine hoeveelheden te verminderen.

Ik testte een paar telefoons die tot 100 procent waren opgeladen en ze bleven tot een halve ampère halen en soms meer uit het stopcontact. Het uitschakelen van de smartphones maakt in veel gevallen geen verschil, waarbij alleen de LG V30 zakt tot onder 20mA wanneer deze is uitgeschakeld en nog steeds is aangesloten. De meeste telefoons zweven tussen 200 en 500 mA.


Een laatste vermeldenswaardig punt is parasitaire belasting. Dit gebeurt wanneer de batterij aanzienlijk wordt leeggemaakt en tegelijkertijd wordt opgeladen, zoals een video bekijken of gamen tijdens het opladen.

Parasitaire belastingen zijn slecht voor batterijen omdat ze de laadcyclus vervormen en mini-cycli kunnen veroorzaken, waarbij een deel van de batterij continu ronddraait en sneller verslechtert dan de rest van de cel. Erger nog, parasitaire belastingen die optreden wanneer een apparaat volledig is opgeladen, veroorzaken ook hogere spanningsstress en hitte op de batterij.

Gamen of video's bekijken tijdens het opladen is slecht omdat ze de laadcycli vervormen.

De beste manier om parasitaire ladingen te voorkomen, is om uw apparaat uit te schakelen tijdens het opladen. Maar het is waarschijnlijk realistischer om de werklast erg licht te houden terwijl het apparaat is aangesloten, waardoor het meestal niet wordt gebruikt. Vergeet niet de stekker uit het stopcontact te halen als de batterij voldoende is opgeladen.

Warmte is de vijand van een lange batterijlevensduur

Samen met al het bovenstaande levert temperatuur een even belangrijke bijdrage aan de levensduur van de batterij. Net als hoge spanningen, belasten hoge temperaturen de batterij en verliezen deze veel sneller capaciteit dan bij lagere temperaturen.

Een cel tussen 25 - 30 graden Celsius (77 - 86 graden Fahrenheit) moet na het eerste jaar ongeveer 80 procent van zijn capaciteit behouden, zelfs wanneer hij van leeg naar volledig opgeladen fietst. De batterijcapaciteit zal na een jaar hoger zijn als kleinere periodieke oplaadcycli worden gebruikt. Door de temperatuur te verhogen tot 40C (104F) daalt deze na slechts het eerste jaar tot slechts 65 procent en een batterijtemperatuur van 60C (140F) zal deze marker in slechts drie maanden bereiken.

De ideale temperatuur om de levensduur van de batterij te maximaliseren, ligt tussen 20 en 45 ° C

Een batterij die volledig wordt opgeladen en wordt blootgesteld aan hoge temperaturen, is het ergste van alle werelden en het belangrijkste dat u moet vermijden wanneer u uw telefoon oplaadt. U hoeft uw telefoon dus niet 's nachts onder uw kussen te laten liggen of op een warme dag aan te sluiten op het dashboard van uw auto.

Snellaadtechnologieën zijn hier een omstreden kwestie, omdat de hogere stroom en spanningen zeker kunnen leiden tot een heter apparaat tijdens het opladen. Snel opladen was nooit echt de bedoeling voor volledig opladen, maar in plaats daarvan is het een snelle manier om snel je telefoon te herladen om hem weer in handen te krijgen. Als u uw telefoon 15 tot 20 minuten snel oplaadt, leidt dit niet tot grote oververhittingsproblemen, maar ik raad u zeker niet aan ze te gebruiken voor het opladen 's nachts.

Dit alles samenbrengen

Lithium-ion batterijtechnologie wordt tegenwoordig goed begrepen, maar slechte gewoonten en mythen doordringen nog steeds het publieke bewustzijn. Hoewel de meeste van deze gewoonten op de middellange termijn geen ernstige negatieve invloed hebben op de levensduur van de batterij van je telefoon, betekent de afname van de verwisselbare telefoonbatterijen dat we extra voorzorgsmaatregelen moeten nemen om de levensduur van de batterij en de levensduur van de telefoon te maximaliseren.

In grote lijnen zijn kleinere normale oplaadcycli en het koel houden van uw telefoon de belangrijkste dingen om te onthouden. Hoewel ik erop moet wijzen dat verschillende telefoonbatterijen altijd iets anders verouderen, afhankelijk van hoe we ze behandelen. Hier is een TL; DR-samenvatting van de bovenstaande accutips:

Wat is de beste manier om uw smartphone op te laden?

  • Vermijd volledige cyclus (nul-100 procent) en 's nachts opladen. Vul in plaats daarvan uw telefoon regelmatig aan met gedeeltelijke kosten.
  • Een lading van 80 procent is beter voor de batterij dan helemaal tot 100 procent bijvullen.
  • Gebruik spaarzaam oplaadtechnologieën spaarzaam en nooit 's nachts.
  • Warmte is de batterijdoder. Bedek uw telefoon niet tijdens het opladen en houd hem uit de buurt van warme plaatsen.
  • Schakel je telefoon uit tijdens het opladen, of speel in ieder geval geen games of bekijk video's om mini-cycli te voorkomen.

Al je in IT wilt werken, heb je vaardigheidtraining en de certificeringen nodig om je kenni te onderteunen. Gelukkig betekent dat niet noodzakelijkerwij teruggaan naar chool, jaren van je leven wijden...

White hat hacker zijn net al de gunlinger van het digitale tijdperk. Elk groot bedrijf daar, van Facebook tot Google tot Amazon, betaalt top dollar voor gechoolde werknemer die beveiligingbedreigingen...

Artikelen Voor Jou