Kan de politie je dwingen je telefoon te ontgrendelen? Wat je moet weten.

Schrijver: Louise Ward
Datum Van Creatie: 9 Februari 2021
Updatedatum: 2 Juli- 2024
Anonim
Vom Intrapreneur zum Unternehmer der Intrapreneurship fördert - Interview mit Oliver Durrer
Video: Vom Intrapreneur zum Unternehmer der Intrapreneurship fördert - Interview mit Oliver Durrer

Inhoud


Je bent gestopt. Of de politie staat voor je deur met een bevel. Of je bent gearresteerd en de politie heeft je gevraagd je telefoon te ontgrendelen. Wat doe jij? Kan je weigeren? Wat zijn uw rechten? Wat gebeurt er als je nee zegt?

Hoewel sommige van deze vragen eenvoudige antwoorden hebben, zijn andere niet zo duidelijk en helaas verschillen ze enigszins, afhankelijk van waar u woont. Hier zijn enkele basisprincipes die u moeten helpen als u een beslissing moet nemen over uw telefoon wanneer u tegenover de politie staat.

Wat zijn mijn rechten?

De grondleggers bouwden voor ons rechtstreeks bescherming in de grondwet. De belangrijkste principes zijn te vinden in het vierde amendement, dat beschermt tegen onredelijk zoeken en inbeslagname, en het vijfde amendement, dat beschermt tegen zelfincriminatie.

Hoe zijn deze van toepassing op uw telefoon?

Over het algemeen heeft de politie een bevel nodig om uw apparaat te doorzoeken. Er zijn uitzonderingen: als u toestemming geeft voor een zoekopdracht, als er een waarschijnlijke oorzaak is en als u wordt gearresteerd.


Als u openlijk akkoord gaat om de politie uw telefoon te laten doorzoeken, hebben ze geen bevel nodig. Het is belangrijk op te merken dat u kunt beperken waar de politie naar kijkt en u kunt de toestemming volledig intrekken.

Er is echter een addertje onder het gras. Iedereen kan toestemming geven voor de zoekopdracht, zoals je huisgenoot of vriend of een andere persoon. Als u niet akkoord gaat met een zoekopdracht, stelt de Electronics Frontier Foundation (EFF) voor dit expliciet te vermelden. U hebt het recht om toestemming te weigeren. Met andere woorden, als de politie vraagt ​​om uw telefoon te zien, kunt u nee zeggen.

Dan is er een waarschijnlijke oorzaak. Als de politie van mening is dat er belastend bewijs op het apparaat staat - en dat het bewijs kan worden vernietigd - kunnen ze het apparaat in beslag nemen voor zoekdoeleinden.


Ten slotte, als u wordt gearresteerd, moet de politie alles op uw persoon zoeken. Dat is inclusief wat er in uw zakken zit, wat waarschijnlijk uw telefoon betekent. Hier is echter een limiet - politie mag naar de fysieke telefoon zelf kijken, maar mag de inhoud of gegevens die op de telefoon zijn opgeslagen niet ontgrendelen.

Wat als ze een bevelschrift hebben?

Een bevel is een document dat is ondertekend door een rechter en dat de politie het wettelijke recht geeft om uw apparaat (of iets anders) te doorzoeken. Warrants hebben vaak limieten, dus het is een goed idee om te weten wat die limieten zijn. Laten we aannemen dat het bevel uw apparaat omvat. Hier wordt het vijfde amendement je vriend.

Als de politie u vraagt ​​om uw telefoon te ontgrendelen, of dat nu via een pincode, wachtwoord, patroon, afdruk, iris of gezicht is, kunt u weigeren. Bovendien kan de politie u niet dwingen om uw apparaat te ontgrendelen, bijvoorbeeld door uw hand te grijpen of de telefoon in uw gezicht te duwen. Een zaak die eerder dit jaar werd beslist, voegde het biometrische onderscheid aan deze lijst toe.

De rechter die dit specifieke geval voorzag, oordeelde dat het dwingen van een persoon om zijn biometrische gegevens te gebruiken om een ​​apparaat te ontgrendelen, zijn vijfde wijzigingsrecht schendt. De rechter zei dat "alle logins gelijk zijn", wat betekent dat er geen verschil is in de vorm van de login. Uw toegangscode opgeven of anderszins uw telefoon ontgrendelen voor politie komt neer op zelfincriminatie.

Kortom, u hoeft uw apparaat niet voor politie te ontgrendelen, zelfs als ze een bevel hebben.

Wat gebeurt er als ik weiger?

Laten we zeggen dat het ergste het ergste is geworden, de politie heeft je telefoon en je hebt gezegd dat je hem niet zult ontgrendelen. Hoewel je dit recht hebt, heb je waarschijnlijk een slechte dag.

Als je nog niet gearresteerd bent, kun je naar de gevangenis gaan voor minachting. In een zaak die onlangs werd benadrukt door NBC News, weigerde een man uit Florida zijn toegangscodes op te geven en werd hij 44 dagen gevangengezet wegens minachting. De jurisprudentie op dit punt is echter gevarieerd en kan verschillen, afhankelijk van de staat waarin u woont. Er zijn momenteel lopende beroepen in Indiana en New Jersey die hogere rechtbanken kunnen bereiken en uiteindelijk een landelijk precedent kunnen scheppen. NBC News zegt dat de uitkomst van het weigeren van het opgeven van uw toegangscode voorlopig alle kanten op kan. De EFF suggereert dat als een rechter u dwingt om uw apparaat te ontgrendelen, u de organisatie meteen belt voor juridische bijstand.

Dit alles zal de politie er niet van weerhouden de code zelf te kraken. Zodra de politie een bevel heeft om uw apparaat te doorzoeken, mogen ze het nemen en alle middelen gebruiken die nodig zijn om het te ontgrendelen.

Twee bedrijven, Cellebrite en Grayshift, maken apparaten die de codering op mobiele telefoons kunnen verbreken. Over de grootte van een tablet, sluit de politie uw telefoon aan op de grijze sleutel en het doet zijn ding, waardoor de politie uiteindelijk toegang krijgt tot alles wat op het apparaat is opgeslagen. Over deze apparaten is niet veel bekend, maar het is vermeldenswaard dat niet alle politiediensten ze hebben.

Bovendien kan de politie warrants voor uw telefoonbedrijf verkrijgen om vaste gegevens te krijgen, zoals uw locatie.

Wat te doen

Het EVF zegt dat mensen altijd kalm moeten blijven, uw rechten moeten vermelden en zich niet moeten bemoeien met een geldige politieonderzoek. U kunt weigeren vragen te beantwoorden, weigeren de politie te helpen tijdens hun zoektocht en weigeren uw telefoon te ontgrendelen. U kunt altijd om een ​​advocaat vragen. Als de politie een illegale zoekopdracht uitvoert, kan alles wat tijdens die zoekopdracht wordt ontdekt, door een rechter worden weggegooid.

Zoekopdrachten uitgevoerd aan de grenzen vallen onder een ander stel regels. Lees hier meer over.

Als u meer vragen heeft over uw rechten tijdens ontmoetingen met de politie, vindt u hier een eenvoudige handleiding voor de ACLU.

Of je nu een blogger, een ocial media-beïnvloeder of een ondernemer bent, boeiende viuele inhoud i een leutel tot ucce. Al u problemen ondervindt om zelf creatief te worden, kan de deal van vanda...

Al je ooit een van de recentere draadloze Xbox-controller hebt gebruikt, voel je je meteen thui bij de tratu Duo. De gamepad heeft een breed, robuut, ergonomich gevoel. Ik vind dit belangrijk omdat ik...

Aanbevolen Aan U