Realme X2 Pro review: de beste smartphone van 2019 (update: nu beschikbaar!)

Schrijver: Louise Ward
Datum Van Creatie: 12 Februari 2021
Updatedatum: 3 Juli- 2024
Anonim
The realme X2 Pro surprised me.
Video: The realme X2 Pro surprised me.

Inhoud


Update: 12 november 2019: De Realme X2 Pro is nu officieel te koop in Europa. Klanten in Spanje kunnen het apparaat ophalen op Amazon.es, terwijl klanten in België, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal en het Verenigd Koninkrijk er een kunnen kopen op de Europese website van Realme.

De Realme X, geïntroduceerd in juli, was een geweldige versie van een mid-range smartphone met functies zoals een scherm zonder rand, supersnel opladen en een elegant ontwerp. Het heeft zeker de kloof tussen betaalbare smartphones en vlaggenschipmoordenaars helpen overbruggen dankzij het prachtige ontwerp en de concurrerende prijzen. Het bedrijf heeft een nogal andere benadering gekozen met de Realme X2 Pro, en kiest ervoor om de beste hardware te leveren in een betaalbaar pakket. Maar heeft Realme het voor elkaar gekregen of heeft deze nieuwe strategie niet kunnen concurreren? In Realme X2 Pro review, je gaat het ontdekken!

Over deze review: ik schreef de Realme X2 Pro review nadat ik vier dagen met het apparaat als mijn primaire telefoon had doorgebracht. Realme leverde de review-eenheid, die Android Pie met Color OS V6.1 aan boord draaide. Het buildnummer van de software ten tijde van het testen was RMX1931EX_11_A.05.Meer weergeven


Realme X2 Pro review: het grote geheel

De Realme X2 Pro balanceert een ingepakt specificatieblad met een concurrerende prijs en een verbeterde gebruikerservaring. De oplaadmogelijkheden van de X2 Pro zijn uitstekend, waardoor een toonaangevende 0-tot-100 oplaadtijd mogelijk is. Vergeet een vlaggenschip-moordenaar, dit is een vlaggenschip.

Wat zit er in de doos

  • Realme X2 Pro
  • 50W Super VOOC lader
  • USB-C naar USB-A kabel
  • TPU hoesje
  • SIM-uitwerptool
  • Snelstartgids

De verpakking van Realme is al een tijdje niet veranderd en je krijgt wat je verwacht met de X2 Pro. Binnenin vind je het apparaat, een doorzichtige behuizing, een USB-C naar USB-A-kabel, een laadblok van 50 W, gedrukte documentatie en de SIM-uitwerptool.

Ontwerp

  • 161 x 75,7 mm x 8,7 mm
  • 199g
  • Metaal en glas gebouwd
  • In-display vingerafdrukscanner
  • USB-C, koptelefoonpoort
  • Waterdruppel inkeping


Het is gemakkelijk om te zien waar de Realme X2 Pro zijn uiterlijk krijgt - de achterkant en zijkanten van het apparaat herinneren me veel aan de Realme X. Van de Lunar White-kleur die op de achterkant wordt gebruikt, tot de centraal geplaatste camerabehuizing, tot de aluminium rail langs de zijkanten van het apparaat, de twee delen zeker wat DNA. Het belangrijkste verschil hier is dat de achterkant van de X2 Pro nu glas is boven het plastic dat de vorige keer werd gebruikt, wat leidt tot een apparaat dat veel premium aanvoelt.

Realme X2 Pro (links) versus Realme X (rechts)

Het gebogen achterglas zorgt voor een ergonomisch gevoel in de hand en dankzij het vlakke voorglas zijn onbedoelde aanrakingen minimaal. De telefoon zelf is zeer gemakkelijk vast te pakken dankzij de enigszins taps toelopende zijkanten en voelt niet alsof hij haastig uit de hand zal vallen. Op dezelfde manier zijn de aan de rechterkant gemonteerde aan / uit-knop en de links gemonteerde volumeknoppen zeer tactiel en helder aanvoelend, zonder wiebelen of zijwaartse beweging.

Ik heb geconstateerd dat in-display vingerafdrukscanners erg populair zijn op middelgrote smartphones. Gelukkig met de Realme X2 Pro is het een hit. De snelheid van het registreren van een vingerafdruk was niet uitzonderlijk, maar het ontgrendelen van het apparaat was daar met de snelste die ik heb meegemaakt. Bovendien kon de telefoon mijn afdruk negen van de tien keer herkennen, ook een veel beter resultaat dan eerdere ervaringen.

Realme besloot terug te keren naar de notch-stijl met waterdruppels met de X2 Pro en ik ben het toevallig eens met deze beslissing. De bezels zijn nog steeds vrij dun, met een aanzienlijk kleinere kin en strakker afgeronde hoeken, wat zorgt voor een veel premium telefoon. Ter vergelijking: de nogal extreem afgeronde hoeken van de Realme X zorgden ervoor dat hij goedkoop aanvoelde.

Over het algemeen voelt de Realme X2 Pro als een aanzienlijke verbetering van het al geweldige ontwerp en de bouwkwaliteit van de Realme X. De haptiek voelt veel strakker en preciezer, en de overstap naar glas was een briljante beslissing omdat dit ding veel specialer aanvoelt.

tonen

  • 6,5-inch scherm
  • 2.400 x 1.080 resolutie
  • 402ppi
  • Super AMOLED-paneel
  • 90Hz verversingssnelheid
  • Gorilla Glass 5

Er zijn nu displays met een hoge verversingssnelheid beschikbaar, en Realme heeft hiervan geprofiteerd, waardoor de X2 Pro een zijdezacht 90Hz Super AMOLED-paneel heeft. Het 6,5-inch Full HD + -scherm, bedekt met Gorilla Glass 5, is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend.

Met meer dan 480 nits wordt het scherm van de Realme X2 Pro verrassend helder, waardoor het bekijken van buiten gemakkelijk is als een fluitje van een cent, zelfs op de zeldzame zonnige dagen hier in Engeland! Wat betreft de scherpte, vond ik de X2 Pro geweldig presteren, met meer dan voldoende details in alle geteste scenario's, inclusief het lezen van fijne tekst uit een uitgezoomd artikel.

Net als zijn voorganger is het scherm van de Realme X2 Pro niet ongelooflijk nauwkeurig in kleuren - gelukkig is de blauwe verschuiving geminimaliseerd in alle behalve extreme off-axis kijkhoeken. Er is echter nog steeds een probleem met de kleurtemperatuur. Onze testen tonen aan dat het display een zeer koele 7700 Kelvin heeft in zowel de levendige als de zachte modus. Ter referentie, een goed gekalibreerd scherm staat op ongeveer 7000 Kelvin.

Net als zijn voorganger is het scherm niet ongelooflijk nauwkeurig.

In de weergave-instellingen kun je de temperatuurschuif verplaatsen om beter aan je voorkeur te voldoen, en daarom heb ik de mijne warmer dan standaard ingesteld om dit probleem te bestrijden. Dat gezegd hebbende, het scherm is erg leuk om media mee te consumeren - de kleuren springen eruit, de grootte is geweldig voor het bekijken van video's en de 90Hz verversingssnelheid zorgt voor een super vloeiende game-ervaring (zolang je game dit ondersteunt!).

Prestatie

  • Leeuwenbek 855 Plus
  • 1 x 2,96 GHz Kryo 485 + 3 x 2,42 GHz Kryo 845 + 4 x 1,78 GHz Kryo 485
  • Adreno 640 GPU
  • 6/8 / 12GB LPDDR4X RAM
  • 64 UFS 2.1, 128 GB / 256 GB UFS 3.0 ROM
  • Geen microSD-kaart

Qua prestaties stelt de Realme X2 Pro niet teleur. Het gebruik van de beste processor en RAM-configuraties betekent dat dit apparaat alles doet wat u van hem vraagt. Ik testte een overvloed aan games, waaronder PUBG Mobile, Fortnite Mobile, Super Mario Run, Minecraft Pocket Edition, Call of Duty Mobile en Project: Off Road to great success. Ik heb nog geen vertraging of frame drops ervaren tijdens het gamen met de Realme X2 Pro.

U moet het 128 of 256 GB-model kopen om UFS 3.0-opslag te krijgen.

Er is één voorbehoud met het specificatieblad van de X2 Pro: je moet het 128 GB of 256 GB model kopen om UFS 3.0-opslag te krijgen. Daarom zou ik het basismodel Realme X2 Pro vermijden vanwege potentiële prestatieproblemen op de lange termijn.


Zippen rond het besturingssysteem, schakelen tussen apps en foto's en video maken voelde nooit traag met dit apparaat. Tijdens deze Realme X2 Pro-review begon ik op te merken hoeveel sneller deze telefoon is vergeleken met de Realme X die ik ter referentie had uitgebracht. De X2 Pro voelt zelfs sneller aan dan mijn persoonlijke iPhone 11 en de Mate 30 Pro die ik ook al een tijdje gebruik. Begrijp me niet verkeerd, het is niet op het niveau van OnePlus, maar dat neemt zijn indrukwekkende snelheid niet weg.

Batterij

  • 4,000mAh
  • 50 W SuperVOOC flitslading

Met 4.000 mAh tegenwoordig de standaard voor smartphonebatterijen, is de Realme X2 Pro behoorlijk gemiddeld in die afdeling. Desalniettemin toonden onze testen indrukwekkende resultaten en kon ik gemakkelijk een hele dag doorgaan zonder bij te vullen, zelfs met veel LTE-gebruik.

En dat is niet eens het beste. SuperVOOC Flash Charge is de favoriete oplaadtechnologie van de Realme X2 Pro en het is ongelooflijk snel. De maar liefst 50 W lader, meegeleverd in de doos, brengt het apparaat in slechts 30 minuten helemaal leeg. In die tijd bereikte de Galaxy Note 10 niet eens 50%. Draadloos opladen is helaas geen optie op de X2 Pro.

Software

  • Android 9 Pie
  • Kleur OS 6.1

Eerdere versies van Color OS hebben veel aan hun hoofd gekrabd vanwege de speelgoedachtige esthetiek en de zwaar aanvoelende verzameling bloatware. Realme heeft een aantal belangrijke wijzigingen aangebracht in het uiterlijk van Color OS met versie 6.1, waaronder een nettere meldingsschaduw en een vermindering van bloat-toepassingen. Deze veranderingen, bovenop het 90Hz-display, zorgen ervoor dat de ervaring een sprong vooruit is ten opzichte van wat het ooit was.


De beruchte app-markt, de map met voorgestelde apps voor apps en vele andere vooraf geïnstalleerde apps zijn verwijderd, wat zorgt voor een veel aantrekkelijkere software-ervaring. Er zijn nog steeds een aantal vooraf geïnstalleerde apps, waaronder Phone Manager, Game Space en Clone Phone, maar ik kan die vergeven als de rest van de software zoveel verbetering heeft gezien.


Gebaren zijn hier en ze volgen in grote lijnen dezelfde lay-out als de implementatie van iOS en OnePlus - ik bedoel dat dit als een compliment goede voorbeelden zijn. Ze voelen intuïtief en natuurlijk aan als je gewend bent aan, of op zijn minst bekend bent met iOS-gebaren, en ik ben naar mijn eerdere favoriete drieknoppenlay-out overgeschakeld zodra ik me realiseerde dat ze beschikbaar waren.

Camera

  • achter:
    • 64 MP ISOCELL GW1 sensor, f / 1.8
    • 8 MP ultrabreed, 115 graden, f / 2.2
    • 13MP 2x zoom, f / 2.5
    • 2MP dieptecamera bij f / 2.4
  • Voorkant:
    • 16MP bij f / 2.0
    • Waterdrop inkeping

Ik was niet zo onder de indruk van de camera van de Realme X eerder dit jaar vanwege de zware verwerking en het gebrek aan realisme in de fotoresultaten. Deze keer maakte de X2 Pro echt indruk op me - Realme heeft de camera van deze telefoon naar het volgende niveau gebracht. Met een 64MP hoofdcamera, 8MP ultrabrede camera, 13MP telelenscamera en 2MP dieptecamera, heeft Realme echt veel veelzijdigheid in deze opstelling met vier camera's ingebouwd.

Kleuren lijken vrij dicht bij het echte leven met behoud van een leuk uiterlijk om naar te kijken, en deze foto van een herfstboom is daar een goed voorbeeld van. De bladeren aan de bovenkant zagen er echt zo oranje uit, maar het contrast met het blauw van de lucht doet de bladeren van de achtergrond knallen. In schaduwen lijken kleuren ook niet te worden afgebroken, zoals wordt geïllustreerd door het donkere gebied rechts van de afbeelding.

Deze foto van een stad in Cornwall laat het dynamische bereik en detail zien dat de Realme X2 Pro kan vastleggen. De achterkant van de bank in het midden van het tafereel is nog steeds redelijk zichtbaar, met duidelijk gedefinieerde latten van hout met metalen palen; en de wolken zijn nog steeds goed belicht zonder te knippen. Je kunt ook nog steeds de individuele latten onderscheiden aan de houten gevelbekleding van het Wilko-gebouw en de ramen van de huizen erachter.

Weinig licht is de achilleshiel van de Realme X2 Pro, zoals hier weergegeven in de afbeelding van het treinstation. Het no-entry bord en de relingen die erbij horen zijn vreselijk te scherp, met een halo-achtig artefact om hen heen dat er zowel onnatuurlijk als lelijk uitziet. Ondanks deze oververwerking, kun je niet lezen wat de tekst onder de no-entry-tekens zegt, vanwege de geluidsreductie van Realme. Ik heb al zo lang geen slechte prestaties gezien bij een smartphone.

Selfies blijken best goed te zijn dankzij de 16MP selfiecamera, maar selfieportret doet subdunk werk van randdetectie. Hier kun je zien dat mijn haar is afgeknipt en verward met iets aan de muur, volg me, en de focusrol van de ketting links naar de trap rechts is niet aanwezig. Dit is een cruciaal gebied dat Realme moet verbeteren als ze willen dat hun camerasysteem zich onderscheidt van andere vlaggenschepen '.

Als u meer wilt weten over wat het camerasysteem van de Realme X2 Pro mogelijk is, klik dan hier om ons volledige assortiment testmedia van het apparaat te bekijken.

audio

  • 3,5 mm audio-aansluiting
  • Virtualisatie van Dolby Atmos

Uit onze testen is gebleken dat de 3,5 mm audio-aansluiting aan de onderkant van de Realme X2 Pro meer dan goed genoeg is. Er lijkt meer bas te zijn dan een vlakke respons, dus als je daar zin in hebt, zul je het verzonnen hebben. Dolby Atmos-virtualisatie biedt vier modi die het geluid simuleren dat u van de technologie zou verwachten. Het is geen echte vervanging voor het echte werk, maar het is een coole functie als je van dat effect houdt.

Deze keer verbeterde Realme de luidsprekers enorm. Er lijken meer frequenties aanwezig te zijn - meer bas, helderdere middentonen en een meer meeslepende audio-ervaring. De telefoon voelt nog steeds rommelig aan wanneer je het volume echt verhoogt, en vervorming is zeker aanwezig bij dergelijke volumes, maar het is een significante verbetering ten opzichte van eerdere Realme-telefoons.

Realme X2 Pro specificaties

Waarde

Vanaf € 399 in Europa concurreert deze telefoon met de Pixel 3a, Xiaomi Mi 9T en de Redmi K20 Pro. De Redmi K20 Pro is waarschijnlijk het dichtst bij deze telefoon op andere gebieden dan alleen de prijs, maar ik denk nog steeds niet dat het op het niveau van de Realme X2 Pro is.

Op specificatieniveau concurreert deze telefoon met de OnePlus 7T. Met € 600 is die telefoon echter veel duurder dan de Realme X2 Pro. De voordelen van de OnePlus zijn realistisch beperkt tot de software. Het is bekend dat OnePlus Android-software het beste van elke Android OEM maakt en onderhoudt, en de Realme zal waarschijnlijk niet in staat zijn om daarmee te concurreren, gezien de staat van dienst van het bedrijf.

Gezien het 90Hz-display, Snapdragon 855 Plus, 12GB RAM en 50W opladen, twijfel ik er niet aan dat dit de voordeligste smartphone van 2019 is, periode.

Realme X2 Pro review: het vonnis

De Realme X2 Pro vertegenwoordigt een verandering in de focus van Realme op de smartphonemarkt en is het bewijs dat het voorheen budgetgerichte merk op alle gebieden serieus moet worden genomen. Het verpakt serieuze hardware in een apparaat dat veel lager geprijsd is dan zijn concurrentie, en toont Realme's vastberadenheid om zijn software verder te verbeteren met Color OS 6.1.

Bedankt voor het lezen Realme X2 Pro review. We horen graag uw mening over de Realme X2 Pro in de reacties! Verslaat de Redmi K20 Pro of zelfs de OnePlus 7T voor jou?

€ 449 Koop bij Amazon

Nu amung de gordijnen van zijn vlaggenchip van 2018 heeft verwijderd - amung Galaxy 9 en 9 Plu - volgt hier een overzicht van de officiële amung-acceoire die bechikbaar zijn voor de twee martphon...

Dit i je kan om een gerenoveerde amung Galaxy 9 of 9 Plu voor lecht $ 324,99. Deze telefoon zijn ontgrendeld voor zowel GM- al CDMA-netwerken, du ze zijn klaar voor gebruik....

Onze Keus