Vivo Nex S camera review: Kan het echt boven stijgen?

Schrijver: Randy Alexander
Datum Van Creatie: 27 April 2021
Updatedatum: 15 Kunnen 2024
Anonim
The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy
Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy

Inhoud

6 maart 2019


6 maart 2019

Vivo Nex S camera review: Kan het echt boven stijgen?


De camera-app kan een ervaring maken of breken, vooral wanneer het vastleggen van het juiste moment een tijdgevoelige kwestie is. Eenvoud, toegankelijkheid en intuïtiviteit zijn belangrijk. Daarom ben ik een echte fan van de Vivo Nex S camera-app.

De hoofdcarrousel bevat opties voor eenvoudige toegang tot de volgende modi: Professional, Panorama, Face Beauty, Foto nemen, Video's en AR-stickers. Onder deze vindt u de sluiterknop, foto preview en camera rotatie-instellingen.


Alle relevante opties en instellingen verschijnen bovenaan, afhankelijk van de behoeften van elke cameramodus. Filters en de beeldherkenning verschijnen in bepaalde modi naast de ontspanknop. Ik wou dat deze opties waren uitgelijnd met de topinstellingen. Waar ze zijn, zijn ze de enige knoppen die de uniformiteit doorbreken.

De Vivo Nex S mist veel chique camerafuncties, maar velen vinden die toeters en bellen passages.

Edgar Cervantes

Modi en instellingen zijn meestal goed georganiseerd, behalve enkele afwijkingen (filter- en beeldherkenning). Dit maakt het gemakkelijk om de app te leren en snel toegang te krijgen tot alle opnamemodi. Het mist mooie functies die je in andere high-end telefoons vindt, maar velen beschouwen die toeters en bellen die rages voorbijgaan.

  • Gebruiksgemak: 10
  • Intuïtiviteit: 9
  • Kenmerken: 7
  • Geavanceerde instellingen: 8

Score: 8,5 / 10

Daglicht




De meeste camera's geven de beste resultaten op klaarlichte dag. Veel licht betekent meestal dat je de ISO kunt verlagen, wat op zijn beurt beelden met minder digitale ruis oplevert. Kleuren zijn ook beter gekalibreerd. Meer licht brengt echter sterkere schaduwen voort, wat het dynamische bereik op de proef stelt.

De Vivo Nex S deed het geweldig in de eerste en tweede foto's, die bij bewolkt weer en indirect zonlicht zijn. Deze afbeeldingen worden gelijkmatig belicht en de hoeveelheid gegevens is goed, zelfs in de donkere gebieden. Ondertussen begint het dynamische bereik te lijden in direct zonlicht. In afbeelding drie zien we dat details volledig verdwijnen in de schaduw.

Ik ben dol op hoe de Vivo Nex S met de lucht omging, die diepblauw is als hij helder is. Kleuren zijn ook erg levendig. Afbeeldingen leunen echter een beetje aan de kant van de oververwerking. Terwijl u inzoomt, ziet u tekenen van zowel verscherping als verzachting, wat vreemd is om te zien met zoveel licht.

Score: 8/10

Kleur



Hoewel de Vivo Nex S meer neigt naar de zware nabewerkingskant, is het verrassend om te zien dat de kleuren er natuurlijk uit blijven zien. Je kunt zeker meer levendigheid in tinten zien, maar de effecten zijn niet overdreven. Kleuren zijn smaakvol verbeterd.

Aan de andere kant lijkt dynamisch bereik een beetje te lijden wanneer we de schaduwen van dichterbij bekijken. In de tweede afbeelding die we kunnen zien, is er niet veel detail of kleur te zien in het gezicht van de draak. Evenzo zijn schaduwen erg hard in het derde beeld.

Score: 8,5 / 10

Detail



Het verzachten van afbeeldingen om digitale ruis te doden is vaak de oorzaak, en de Vivo Nex S wordt hier het slachtoffer van.

Edgar Cervantes

Smartphone-camera's zijn meestal niet de beste in het vastleggen van details. Veel gegevens gaan vaak verloren in de nabewerking. Het verzachten van afbeeldingen om digitale ruis te doden is vaak de oorzaak, en de Vivo Nex S wordt hier het slachtoffer van.

Hoewel texturen en algehele details van ver goed zijn, zoom je in en zie je veel van de foto vervagen. De beelden verzachten deze beelden op zijn minst niet. Een deel van het detail is daar achtergelaten, evenals de ruis. Maar hey, een beetje ruis doet nooit een afbeelding pijn.

Score: 7,5 / 10

Landschap



We werden niet helemaal weggeblazen door de secties Daglicht, Kleur of Detail, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat de landschapsfoto's van de Vivo Nex S niet veel zijn om over naar huis te schrijven. Een goede landschapsfoto wordt immers beïnvloed door de combinatie van alle factoren in die drie delen.

Kleuren zijn levendig, maar toch natuurlijk. De belichting is ook zeer uniform, maar dynamisch bereik blijft een beetje een probleem in afbeeldingen met zeer contrasterende belichtingsniveaus, zoals foto twee. Evenzo is detail ook niet zo indrukwekkend. Zoom in op de planten, golven of mensen om te zien wat we bedoelen.

Score: 7/10

Portret-modus



De portretmodus simuleert het bokeh-effect (beter bekend als "wazige achtergrond"). We zien dit effect vaak in DSLR-camera's met lenzen met een groot diafragma en een kleine scherptediepte. Telefoons kunnen dit niet op natuurlijke wijze doen, dus gebruiken ze meerdere lenzen om de afstand tussen de voorgrond en de achtergrond ten opzichte van het onderwerp te achterhalen. Ze voegen vervolgens kunstmatig onscherpte toe achter je onderwerp.

Het belangrijkste probleem met telefonische portretten is dat telefoons vaak slecht werk doen en het onderwerp schetsen, waarbij de voorgrond en achtergrond worden verward. Telefoons vervagen vaak gebieden die niet wazig moeten zijn of niet voldoende vervagen.

Wat ik niet leuk vond, is het verzachtingsniveau van de Vivo Nex S portretmodus. Het is zwaar.

Edgar Cervantes

Deze Vivo Nex S is redelijk goed in het schetsen van het onderwerp en het scheiden van zowel de voorgrond als de achtergrond. Het heeft zijn kleine ongelukjes, maar ze zijn niet te merkbaar voor het ongetrainde oog.

Ik hield niet van het zware niveau van verzachting door de portretmodus. Zie je de huid? Het ziet eruit als porselein. Ik weet het, het is verrassend om te horen dat mijn huid niet zo glad is!

Ik zou deze sectie een 9 hebben gegeven, maar de oververwerking heeft hem echt gedood.

Score: 8/10

HDR



High dynamic range (HDR) wordt gebruikt om een ​​frame gelijkmatiger te belichten met meerdere lichtniveaus. Traditioneel wordt dit bereikt door een aantal foto's te mixen die met verschillende belichtingsniveaus zijn genomen. Het eindresultaat is een afbeelding met minder hoge lichten, grotere schaduwen en gelijkmatiger belichting.

De Vivo Nex S doet het eigenlijk best goed in deze test. In de eerste afbeelding is het dak goed gedetailleerd en het was zelfs niet zichtbaar in het echte leven. Op de tweede foto was het standbeeld erg fel verlicht en de steen op de achtergrond was pikzwart. Ik ben ook verbaasd over hoe je details achter in afbeelding vier kunt zien. Nog beter, de Vivo Nex S bereikt dit alles zonder dat beelden er overdreven bewerkt uitzien, wat een veel voorkomend probleem is bij goede smartphone HDR.

Score: 9/10

Weinig licht



Deze afbeeldingen met weinig licht kunnen goed worden belicht, maar ze zijn nog steeds geen kanshebbers tegen het beste van het beste. Afbeeldingen zijn extreem verzacht om ruis te verminderen, iets dat beter kan worden gewaardeerd als ik naar mijn huid en de textuur van de houten muur kijk.

Witbalans werd redelijk goed behandeld, behalve in afbeelding één, die een beetje aan de warme kant is. Dingen zien er een beetje beter uit als ze niet in extreme duisternis zijn, zoals we kunnen zien in afbeelding vier. Maar nog steeds geen winnende foto.

Score: 6/10

selfie



De zelfheffende selfiecamera maakt deze telefoon uniek. Het mechanisme geeft ons het voordeel van een echte telefoon op alle schermen - als de coole gizmo ook een aantal waardige Instagram-seflies nam! Helaas lijkt er meer aandacht te zijn besteed aan het verbergen van de Vivo Nex S selfiecamera dan aan het gebruik ervan.

Over het algemeen zal dit een mooie opname maken, maar het heeft een aantal softwareproblemen. Om te beginnen zijn selfies te zacht. U kunt overschakelen naar de modus Gezichtschoonheid en gezichtsverbeteringen afzwakken, maar zelfs op het laagste niveau zien de beelden er kunstmatig uit.

Helaas lijkt het erop dat er meer aandacht is besteed aan het verbergen van de Vivo Nex S selfiecamera dan deze goed te maken.

Edgar Cervantes

Bovendien zal HDR zichzelf inschakelen wanneer de software dit nodig acht. In dit geval creëert het een licht wazig effect, zoals u kunt zien in afbeeldingen drie en vier.

Score: 6/10

Video

De Vivo Nex S kan videobeelden maken tot 4K met 30 fps. Clips zijn helder, goed belicht en tonen levendige kleuren. De camera doet het erg goed als er niet veel wordt bewogen en de beeldstabilisatie is goed genoeg om dingen relatief soepel te houden tijdens het lopen. Begin met pannen en u zult echter merken dat het overslaan aanzienlijk is. Dit komt vooral door de 30 fps cap.

Score: 8/10

Gevolgtrekking

Vivo Nex S camera beoordeling algemene score: 7.65

De Vivo Nex S is, voor alle doeleinden, een redelijk gemiddelde telefoon. Het heeft zijn voor- en nadelen en het is dienovereenkomstig geprijsd - zolang het daadwerkelijk beschikbaar is in uw markt. De telefoon komt niet in veel westerse landen.

Lees ook:

  • Beste Vivo Nex-hoesjes
  • Pop-upcamera's: wat doet het beter, de Vivo Nex of Oppo Find X?
  • Vivo Nex versus Google Pixel 2 camera-vergelijking: dichterbij dan u misschien denkt

De Vivo Nex S is een geweldige gespreksaanzet, maar geen geweldige cameratelefoon. Het is een noviteit. Veel andere telefoons maken een betere opname. Als u niet om de camera geeft, zijn er ook tal van andere handsets die meer waar voor uw geld bieden.

Foto's komen goed. Verwacht gewoon niets bijzonders (behalve coole mechanismen).

De BlackBerry KEY2 i TCL' volgende BlackBerry-vlaggenchiptelefoon. Het bevat een aantal indrukwekkende nieuwe functie, amen met verbeteringen in vergelijking met de eerdere BlackBerry KEYone. Late...

De BlackBerry Key2 maakte nogal een plon toen hij eerder dit jaar landde, de bete apecten van de KeyOne leende en verfijnde voor hardcore-enthouiatelingen. Hoewel we dat apparaat leuk vonden, vonden v...

Populair