Wat is Google Fuchsia? Is dit de nieuwe Android?

Schrijver: Randy Alexander
Datum Van Creatie: 28 April 2021
Updatedatum: 1 Juli- 2024
Anonim
Google Fuchsia OS - THIS IS IT!!!
Video: Google Fuchsia OS - THIS IS IT!!!

Inhoud


Voor een bedrijf dat zijn leven begon als een zoekmachine, heeft Google een verrassend aantal besturingssystemen onder zijn riem. Er is Android en zijn vele permutaties, er is Chrome OS, en nu werkt het bedrijf aan een geheel nieuw alternatief: het mysterieuze Google Fuchsia OS.

Lange tijd hadden we geen idee van de plannen van Google voor dit nieuwe besturingssysteem, maar recentere geruchten beweren dat het Fuchisa-team eraan werkt om het op alle soorten apparaten te laten werken. We hebben zelfs met wat vroege builds voor onszelf kunnen spelen. Hier zullen we op alles wat we weten in detail ingaan en proberen wat wij denk dat Google Fuchsia er uiteindelijk voor kan zijn.

Een korte geschiedenis van Google Fuchsia

Google Fuchsia verscheen voor het eerst op GitHub in augustus 2016 zonder fanfare of uitleg van Google. GitHub is een open source platform voor ontwikkelaars die willen delen en samenwerken aan projecten. Net als Android daarvoor is Fuchsia een open source en gratis stukje software.


Ars Technica

In tegenstelling tot Android en Chrome OS is Google Fuchsia dat wel niet gebaseerd op Linux, maar eerder de eigen nieuwe microkernel van Google genaamd "Zircon" (wat "kleine kernel" betekent). Zirkon, voorheen bekend als Magenta, is bedoeld voor ingebedde systemen - dat wil zeggen systemen die een enkele taak uitvoeren als onderdeel van een groter mechanisme. Zircon werd ontwikkeld door een codeerder genaamd Travis Geiselbrecht, die ook de NewOS-kernel creëerde die Haiku OS aanstuurt.

Fuchsia heeft ook de mogelijkheid om op smartphones, tablets en desktopcomputers te werken, en schaalbaarheid lijkt een centrale tenant van het ontwerp te zijn.

Ondanks zijn oorsprong in ingebedde systemen, heeft Google Fuchsia ook de mogelijkheid om op smartphones, tablets en desktopcomputers te werken, en schaalbaarheid lijkt een centrale tenant van zijn ontwerp te zijn. In mei 2017 kreeg Fuchsia een gebruikersinterface en een van de ontwikkelaars die aan de projecten werkten, plaagde dat dit niet alleen een 'stortplaats' was, maar een echt project, wat leidde tot speculatie dat Google grotere dingen heeft gepland.


Waar is het Fuchsia OS van Google voor?

Vanaf nu hebben we nog steeds geen idee wat die grotere dingen kunnen inhouden.

De meest storende bewering is natuurlijk dat Fuchsia OS in de vleugels wacht om Android te vervangen. Recente geruchten dat Fuchisa zowel Android als Chrome OS in de komende vijf jaar kon vervangen, werden snel door Google zelf ontkracht. Hoewel het bedrijf niet volledig ontkende dat Fuchsia Android ooit zou kunnen vervangen, lijkt het er niet op dat we binnenkort de naam van deze site willen veranderen in "Fuchsia Authority". Dat is goed nieuws omdat die naam dat doet niet dezelfde ring hebben.

Recente geruchten suggereren dat Fuchsia eerst op smart home-apparaten, zoals smart speakers, kan worden geïnstalleerd voordat de ontwikkelingsteams het op laptop-apparaten gaan installeren en vervolgens, eindelijk, op smartphones. Het is belangrijk op te merken dat Google de ontwikkeling van Fuchsia gewoon kan stoppen als het voelt dat het niet werkt.

Op de I / O-ontwikkelaarsconferentie van Google in mei gaven Android en Chrome-hoofd Hiroshi Lockheimer ons aanvullende informatie over het platform en zeiden dat het zich richt op alle vormfactoren en niet alleen op telefoons, tablets of pc's. Praten met De rand, Lockheimer zei ook: "We kijken hoe een nieuwe versie van een besturingssysteem eruit zou kunnen zien. Fuchsia gaat alleen over het pushen van de nieuwste technologie op het gebied van besturingssystemen en dingen die we van Fuchsia leren en die we in andere producten kunnen verwerken. ”Op basis van deze opmerkingen lijkt het erop dat Fuchsia momenteel een testbed is voor OS-concepten.

Dus wat zou Google Fuchsia kunnen doen dat niet kon worden bereikt door Android of Chrome eenvoudigweg bij te werken? Dat heeft waarschijnlijk te maken met de kernel, die hem de mogelijkheid biedt om helemaal naar de eerder genoemde embedded systemen en andere kleinere apparaten te schalen. Hoewel bekend is dat Android zich op het gebied van huishoudelijke apparaten begeeft, is Fuchsia veel beter geschikt voor uw slimme tandenborstels, koelkasten en robotstofzuigers.

Met andere woorden, Fuchsia zou een beweging kunnen zijn in afwachting van IoT - het internet der dingen. IoT beschrijft een alomtegenwoordigheid van slimme apparaten, die domotica naar een hoger niveau tillen. Denk aan melkkartons die tegen je koelkast praten en vervangingen via Amazon (geleverd door drone) wanneer je bijna leeg bent. Dit is de toekomst waar we naartoe gaan, en in veel opzichten zijn we er al. Voorbereiding op deze paradigmaverschuiving is een slimme zet voor elk vooruitstrevend technologiebedrijf en Fuchsia OS biedt mogelijk het gemeenschappelijke besturingssysteem dat al die systemen kan koppelen, samen met een soort groter apparaat om ze te besturen.

Voorbereiding op deze paradigmaverschuiving is een slimme zet voor elk vooruitstrevend technologiebedrijf.

Evenzo heeft Fuchsia de mogelijkheid om op te schalen naar grotere apparaten zoals laptops en computers en kan het ARM-, MIPS- en x86-processors ondersteunen. Inderdaad, een verbintenis voor het project toont aan dat Fuchsia nu compatibel is met de Kirin 970-chip van Huawei en op zijn Honor Play-smartphone kan worden uitgevoerd.

Fuchsia OS biedt ook ondersteuning voor Dart en Flutter. Dart is de eigen scripttaal van Google, die wordt gebruikt om verschillende eigen programma's van het bedrijf aan te sturen, zoals AdWords. Flutter is een hulpmiddel voor het bouwen van platformonafhankelijke, krachtige mobiele apps in Dart. Dit is hoe toekomstige apps kunnen worden geschreven voor het platform en kunnen worden gebruikt om in de toekomst achterwaartse compatibiliteit te bieden. Flutter zelf is ook jong en nog in beta, dus misschien maakt dit allemaal deel uit van het grote plan? Ik kan nooit helemaal zeggen of Google werkt aan een masterplan of het gewoon goedmaakt terwijl het verder gaat!

Ars Technica

Dit kan dus allemaal worden gezien als een poging om publiek te defragmenteren en Chrome OS en Android te verenigen. Defragmenteren door een derde besturingssysteem te introduceren ... alleen Google!

Het klinkt misschien gek, maar Google heeft al lang op zo'n beweging geanticipeerd, met een project met de naam 'Andromeda' dat ooit bedoeld was om deze rol te vervullen. Andromeda ging specifiek Chrome OS-functies naar Android brengen (in plaats van andersom) en werd zelfs verwacht op nieuwe geruchten te verschijnen, zoals de "Bison" -laptop (die vermoedelijk nu ook wordt geschrapt).

Google Poly API: 3D-middelen ophalen voor uw VR- en AR Android-apps

Voor nu moeten we het doen met Chrome OS om Android-apps te kunnen gebruiken. Volgens de hoofdredacteur bij 9to5Google, Stephen Hall, bronnen binnen Google hebben Fuchsia beschreven als een 'spirituele opvolger' van dat project. Dit zou suggereren dat cross-compatibiliteit nog steeds een drijvende kracht is, zelfs als het OS als iets geheel anders wordt gebouwd.

Een recente wijziging in Google's Android Open Source Project lijkt inderdaad te bevestigen dat het bedrijf inderdaad probeert Fuchsia compatibel te maken met Android-apps. In een leesmij-bestand staat: "deze doelen worden gebruikt om ART for Fuchsia te bouwen". Aangezien ART een acroniem is voor Android Runtime, dat wordt gebruikt om Android-apps uit te voeren, lijkt het erop dat Google apparaten waarop Fuchsia is geïnstalleerd, toestaat om Android-apps uit te voeren.

Op dit moment is alles mogelijk. Op dit moment kan Fuchsia nog steeds eindigen als een ander mislukt Google-project. Aan de andere kant lijkt het erop dat het vanaf dit moment niet alleen actief wordt ontwikkeld, maar dat Google technici van andere technologiebedrijven werven om eraan te werken. Een voorbeeld van die aanwerving is een recente aankondiging van Bill Stevenson, die eerder 14 jaar bij Apple werkte als senior Mac OS-ingenieur. In een update van zijn LinkedIn-profiel in januari 2019 verklaarde Stevenson dat hij op 1 februari bij Google gaat werken "om een ​​nieuw besturingssysteem genaamd Fuchsia op de markt te brengen."

Hoe gebruikt Fuchsia?

De huidige mobiele gebruikersinterface van Fuchsia wordt 'Armadillo' genoemd en staat nog in de kinderschoenen. Dat gezegd hebbende, het heeft al een aantal indrukwekkende mogelijkheden en is ver genoeg dat tinkerers en hackers het op telefoons, tablets en computers kunnen opstarten.

Als je dit proces doorloopt, waarmee word je dan begroet?

Welnu, voor nu bestaat het startscherm van Fuchsia uit een verticaal schuivende lijst met apps. Een daarvan is een profielkaart met een profielafbeelding, enkele basisinstellingen en de datum en tijd. Dit leeft onderaan het scherm. Er is ook een zoekfunctie en een toetsenbord dat enkele overeenkomsten deelt met Gboard, hoewel er veel functies ontbreken.

Ars Technica

Voorlopig zijn er echter geen echte apps en als u een van de items in de schuiflijst selecteert, worden alleen tijdelijke aanduidingen weergegeven. Wat wel interessant is, is dat je al kunt profiteren van de indrukwekkende functies voor multitasking. Als u bijvoorbeeld de ene app naar de andere sleept, krijgt u de optie om een ​​modus voor een gesplitst scherm te openen, waarbij die twee apps de bovenste en onderste gedeelten naar wens in beslag nemen. En als u vervolgens naar huis terugkeert (wat u doet door op een centrale stip onderaan het scherm te tikken), kunt u een derde of zelfs vierde app naar de groep slepen om ze allemaal tegelijk te gebruiken. Je kunt de lay-out ook zo instellen dat slechts één app het grootste deel van het scherm met tabbladen in beslag neemt om over te schakelen naar anderen die je bovenaan gebruikt.

Ik vind het uiterlijk van de multitasking-functies erg leuk, hoewel ik persoonlijk het idee vind om door al mijn apps in een lijst te scrollen een beetje onaangenaam is. Misschien ondersteunt Fuchsia in de toekomst aangepaste opstartprogramma's zoals Android. Man, ik voel me al nostalgisch voor Android!

Man, ik voel me al nostalgisch voor Android!

Als u Fuchsia op een bureaublad installeert, gebruikt u echter een iets andere gebruikersinterface die 'Capybara' wordt genoemd. Er is minder bekend over dit besturingssysteem, maar dit is een ander voorbeeld van de schaalbaarheid van Fuchsia OS. Het idee is (vermoedelijk) dat dit een beetje werkt als de Continuum-functie op Windows, zodat de UI zal schakelen afhankelijk van de grootte van het scherm waarop het OS draait. Capybara is ontworpen voor toetsenbord en muis en lijkt veel meer op Chrome OS met een taakbalk, actieknop en opties in de hoek. Het lijkt erop dat apps in sleepbare vensters worden uitgevoerd.

Je kunt zien hoe de Capybara UI eruit kan zien in de afbeelding hierboven, gemaakt door de 13-jarige liefhebber en wonderkind Noah Cain. Houd er echter rekening mee dat dit speculatief is, erg basic en zeer waarschijnlijk zal veranderen als ontwikkeling

De OnePlu 6T i het eerte apparaat van het bedrijf dat wordt verkocht bij een partnermaatchappij in de Verenigde taten, met name T-Mobile. Al zodanig bezit u michien een T-Mobile OnePlu 6T die u via de...

T-Mobile duwt zijn onbeperkte pot-betaalde Magenta-plannen behoorlijk hard in zijn marketingmateriaal. Er zijn echter enkele prepaid-abonnementen van T-Mobile die nog teed bechikbaar zijn en die beter...

Aanbevolen Door Ons