Redmi K20 Pro review: is dit het beste betaalbare vlaggenschip?

Schrijver: Louise Ward
Datum Van Creatie: 12 Februari 2021
Updatedatum: 3 Juli- 2024
Anonim
Xiaomi Mi 9 Review | Is dit de goedkoopste krachtpatser?
Video: Xiaomi Mi 9 Review | Is dit de goedkoopste krachtpatser?

Inhoud


Gradiënten komen in alle kleuren van de regenboog, maar de take van de K20 Pro is de meest vurige tot nu toe. De centrale zwarte band loopt over in de rode zijpanelen met daartussen vormverschuivende likjes vlam. Deze vuurachtige gradiëntpatronen zijn nauwelijks zichtbaar in de buitenlucht, maar barsten binnen in beeld als ze van vorm en kleur veranderen op basis van hoe het licht op hen valt.

De K20 Pro heeft een agressief, gradiënt-zwaar ontwerp.

Het eindresultaat is een agressief ontwerp dat misschien goed past bij het jonge, prestatiegerichte publiek dat de belangrijkste demografische groep van de Redmi K20 Pro is. Meer conservatieve types geven misschien de voorkeur aan de Carbon Fiber black-variant.

Eerder deze maand bevestigde Xiaomi dat dat de Redmi K20 Pro geen opvolger is van de Pocophone. Afzonderlijk opererend, streven de twee submerken naar volledig verschillende benaderingen van smartphone-ontwerp. Nergens is het duidelijker dan in de bouwkwaliteit.


De sandwich van glas en metaal van de Redmi K20 Pro voelt luxueus in de hand. De hardware heeft niets goedkoops en is met 191 g zwaar genoeg om kracht over te brengen, maar niet zwaar om uw pols te verzwaren (ik kijk naar u OnePlus 7 Pro!)

Van de gewichtsverdeling tot de manier waarop het glas rond op de rug buigt, de Redmi K20 Pro heeft een hoogwaardige constructie en voelt elk beetje een vlaggenschip.

Dat gevoel van kwaliteit is van toepassing op de knoppen, die perfect zijn bewerkt voor de hardware. Aan de rechterkant geplaatst zijn de aan / uit-knop en de volumeknop perfect klikbaar en gemakkelijk te bereiken. Als een ontwerp floreren, hebben de blauwe en zwarte varianten van de telefoon een rode aan / uit-knop. De telefoon is ingepakt in Gorilla Glass 5, zowel aan de voor- als achterkant, dus er is voldoende bescherming voor je scherm. Bovendien belooft een P2i-coating een kleine mate van weerstand tegen waterspatten. Nee, u kunt uw Redmi niet mee laten zwemmen.


Met de recente trend in pop-up selfiecamera's worden smartphone-ontwerpen vrij generiek als ze van voren worden bekeken. Het gezicht van de Redmi K20 Pro is minimalistisch. Het grote scherm wordt geflankeerd door slanke zijranden en een iets grotere kin. Het ziet er prima uit. Ondertussen bevindt zich aan de onderkant de USB-C-poort, het luidsprekerrooster en de dual-SIM-kaartsleuf. De bovenrand heeft de hoofdtelefoonaansluiting en pop-up selfiecamera.

Aan de bovenkant geplaatst, is de meldings-LED moeilijk te zien en biedt beperkte functionaliteit.

De Redmi K20 Pro is het eerste Redmi-apparaat met een pop-up selfiecamera. De implementatie heeft een speelse aanpak met een beetje nut erin gegooid voor een goede maatregel. De pop-up cameramodule heeft een LED rond het frame die oplicht telkens wanneer de hoogte wordt geactiveerd. Deze zelfde LED doet ook dienst als meldingslicht.

Helaas heeft de locatie van het meldingslicht weinig zin. Liggend op een tafel, is het onmogelijk om de meldings-LED te bekijken. Gelukkig heeft de K20 Pro een altijd-aan-scherm dat het gemakkelijk maakt om meldingen te herkennen. Bovendien vond ik de in-display vingerafdruksensor opmerkelijk snel en betrouwbaar.

De pop-upmodule is getest voor 300.000 hoogtecycli, waardoor hij behoorlijk robuust moet zijn. Net als elke andere smartphone met een pop-up, wordt het mechanisme van de K20 Pro automatisch uitgeschakeld als je de telefoon laat vallen.

Natuurlijk ondersteunt de Redmi K20 Pro ook gezichtsontgrendeling, maar de implementatie laat veel te wensen over. Om te beginnen, moet je vanuit het vergrendelscherm omhoog vegen om de pop-upcamera te activeren. Het pop-upmechanisme is ook niet het snelste en dit draagt ​​bij aan de tijd die nodig is om te ontgrendelen. Ten slotte speelt de pop-upcamera een jingle telkens wanneer u deze opent en dit kan vrij snel irritant worden. Gelukkig kun je dit geluid dempen vanuit de instellingen.

tonen

  • 6.39-in AMOLED-paneel
  • 2.340 x 1.080
  • 403 PPI
  • Beeldverhouding 19,5: 9
  • Geschikt voor HDR
  • Gorilla Glass 5

De Redmi K20 Pro en de Redmi K20 zijn de eerste Redmi-apparaten met een AMOLED-paneel. Dit scherm scoort zeer goed in onze onafhankelijke testen en komt met het blote oog als een vrij goed uitziend paneel over. De grootte biedt een goede balans tussen het verstrekken van een uitgebreid canvas voor inhoud en toch beheersbaar te houden.

De helderheid is voldoende goed, waarbij de Redmi K20 Pro 430 nits haalt in onze tests. Dit is meer dan genoeg voor zichtbaarheid buiten op een zonnige dag. Tussen de resolutie en het schermformaat is het scherm ook perfect scherp.

In de standaardconfiguratie is het paneel van de Redmi K20 Pro ooit zo licht verzadigd, maar is contrastrijk en consumentvriendelijk. Overschakelen naar het standaardweergaveprofiel geeft een nauwkeuriger beeld. Hoewel de OnePlus 7 een nauwkeuriger scherm heeft, heeft Xiaomi hier geweldig werk verricht en moet de Redmi K20 Pro zelfs kieskeurige gebruikers verrukken. Het paneel kan HDR afspelen en de toegevoegde Widevine L1-ondersteuning maakt dit een fantastisch apparaat voor mediaconsumptie.

Er zijn veel opties om het scherm af te stemmen op uw voorkeur.

Zoals gebruikelijk voor Xiaomi-apparaten, wordt de Redmi K20 Pro geleverd met robuuste aanpassingsopties voor het scherm. De standaardconfiguratie past het contrast meteen aan en doet het goed. Er is een verhoogde contrastmodus, maar de zeer verzadigde look was niet erg visueel aantrekkelijk. Het is mogelijk om ook tussen warmere en koelere beeldprofielen te schakelen.

Prestatie

  • Leeuwenbek 855
  • Adreno 640
  • 6 GB of 8 GB RAM
  • 128 GB of 256 GB opslag

Een belangrijk hoogtepunt van de Redmi K20 Pro is de Snapdragon 855-processor. Gecombineerd met 6 GB of 8 GB RAM is dit de snelste Redmi-telefoon tot nu toe. Ik vond de prestaties in lijn met de OnePlus 7, met wat vertraging of vertraging. De Redmi K20 Pro biedt een zeer geoptimaliseerde ervaring en zorgt ervoor dat MIUI op de hardware vliegt. Het RAM-beheer van Xiaomi is ook een stuk beter geworden en over het algemeen is het moeilijk om hiaten in de prestaties te vinden.

Het is begrijpelijk dat de Redmi K20 Pro uitblinkt in gaming en voldoende grunt heeft om de huidige games maximaal te benutten. PUBG draait op de hoogste instellingen zonder zweet te breken. Redmi heeft een speciale Game Turbo-functie geïntroduceerd om de prestaties verder te stroomlijnen en meldingen te dempen tijdens het spelen.


Synthetische benchmarks ondersteunen onze ervaring en de telefoon presteert uitzonderlijk goed. In de CPU-gerichte AnTuTu-benchmark wist de Redmi K20 Pro 372.205 punten te behalen. In de GPU-centric 3DMark-benchmark behaalde de telefoon 5.417 punten.

Batterij

  • 4,000mAh
  • Ondersteuning voor opladen van 27 W
  • Inclusief 18W lader

Zoals de meeste Redmi-telefoons, bevat de K20 Pro een batterij van 4.000 mAh. In onze standaard browsetest kon de telefoon meer dan 13 uur surfen op het web. Dit was een voorsprong op de OnePlus 7, die een kleinere batterij heeft. Xiaomi-telefoons hebben over het algemeen uitstekend batterijbeheer en de K20 Pro is geen uitzondering. Ik kon handig tussen 6,5 tot 7 uur schermtijd krijgen voordat ik de telefoon moest opladen.

Een onderscheidend punt voor OnePlus- en Realme-telefoons is hun ondersteuning voor de zeer snelle Warp- en VOOC-laadstandaarden. Deze keer ondersteunt de K20 Pro 27 W snelladen, maar er is een addertje onder het gras: de snellaadadapter wordt niet meegeleverd in de doos. Je moet er 999 roepies (~ $ 15) voor uitgeven. Met de meegeleverde 18W-oplader kun je verwachten dat je de telefoon in ongeveer 87 minuten kunt aanvullen.

Software

  • Android Pie
  • MIUI 10.5.5
  • Geen advertenties

De Redmi K20 Pro staat vierkant in het vlaggenschip, en moet daarom een ​​software-ervaring bieden die overeenkomt met de high-end hardware. Terwijl de Redmi K20 Pro MIUI 10.5.5 blijft gebruiken, is de ervaring hier duidelijk anders dan wat je zou krijgen op zoiets als een Redmi Note 7 Pro.


Om te beginnen zijn er geen advertenties.Ja, dat heb je goed gehoord. U hoeft geen schaduwrijke advertentie meer te ontwijken op het moment dat u een app uit de Play Store installeert. Hetzelfde kan niet worden gezegd over meldingspam. De systeemapps van Xiaomi blijven spammeldingen verzenden met een continu spervuur ​​van s dat niet op een premium smartphone past. Het is vrij eenvoudig om deze per app uit te schakelen, hoewel ik het niet kan helpen, maar wens dat Xiaomi een enkele interface biedt om systeemmeldingen te verminderen.

Hoewel Xiaomi belooft dat de Redmi K20 Pro geen advertenties in de interface zal hebben, is spam van systeem-apps nog steeds een punt van zorg.

De gebruikerservaring is over het algemeen vrij goed. De Redmi K20 wordt standaard geleverd met de POCO-launcher, die wordt geleverd met add-ons zoals een app-lade, iets dat nog steeds ontbreekt in MIUI. Oh, en de launcher wordt geleverd met een volledige systeemomvattende donkere modus die schijnt op het AMOLED-display van de telefoon.

Omdat de telefoon gericht is op prestaties, heeft Xiaomi speciale toevoegingen aan de spelmodus gemaakt. In PUBG kun je bijvoorbeeld schakelen op een speciale schermkalibratie die het contrastniveau wijzigt om de zichtbaarheid in het spel tijdens de nacht te verbeteren.

Camera

  • achter:
    • Standaard: 48MP, f/1,75, 0,8 μm, Sony IMX586
    • Groothoek: 13MP, f/2.4, 1.12μm, 124.8-graad FoV
    • Telefoto: 8MP, f/2.4, 1.12μm, 2x optische zoom
  • Voorkant:
    • Selfie: 20MP pop-up camera
  • 4K 60 fps video
  • 960 fps slow motion

De Redmi K20 Pro is het eerste apparaat uit de Redmi-serie dat meerdere brandpuntsafstanden biedt. Tussen de ultragroothoek-, standaard- en telelenzen is de opstelling veelzijdig en concurrerend. We hebben de primaire IMX586-sensor al in actie gezien op de Redmi Note 7 Pro en de afstemming is sindsdien niet drastisch veranderd. Xiaomi verwacht van u dat u de 12 MP-afbeeldingen met pixels gebruikt, maar er is ook een handige schakelaar om over te schakelen naar 48MP-opnamen met volledige resolutie.

Daglichtfoto's van de Redmi K20 Pro zijn redelijk goed. Het dynamische bereik staat op punt, maar u zult te maken krijgen met een lichte verzadigingsstoot. Met de camera-app kunt u overschakelen naar een AI-modus die ingebouwde algoritmen voor machinaal leren gebruikt om afbeeldingen te tweaken.

Redmi K20 Pro - Groothoekmodus Redmi K20 Pro - AI-modus

Ik was niet zo dol op de foto's gemaakt met de AI-modus. De camera heeft de neiging om beelden te veel te verscherpen en de verzadiging iets te veel te verhogen. De Redmi K20 Pro heeft ook de neiging om beelden overbelicht te krijgen voor een helderder uiterlijk. Dat gezegd hebbende, de resultaten zijn perfect voor gebruik op sociale media. Persoonlijk zou ik me aan de standaardmodus houden.

De groothoekcamera van de Redmi K20 Pro biedt maar liefst 124,8 graden gezichtsveld, een van de breedst beschikbare op dit moment. Hiermee kunt u brede, weidse landschappen vastleggen. Vervorming wordt redelijk goed geregeld, maar je verliest details op laag niveau. Loof ziet er bijvoorbeeld uit als groene brij.

De telelens op de Redmi K20 Pro is de zwakste van de drie. Je hebt ideaal licht nodig om een ​​fatsoenlijk beeld te krijgen, en zelfs dan zijn er gewoon niet veel details in opnames. Alles minder dan matig tot fel licht leidt tot een wazig en lawaaierig beeld dat, vaker wel dan niet, onbruikbaar is.

Redmi K20 Pro - Standaard Redmi K20 Pro - AI-modus

Er is een merkbaar verschil tussen de standaard- en AI-ingeschakelde modi. Dit laatste geeft een verschuiving aan de verscherpingsniveaus, waardoor afbeeldingen net iets knapperiger worden. Door schaduwen op te heffen en met een lichte verzadigingsboost, zijn de foto's die in deze modus worden gemaakt, meestal visueel aantrekkelijker, maar niet perfect natuurlijk.

Redmi K20 Pro - Standaardmodus Redmi K20 Pro - Nachtmodus

Na het debuut op de Redmi Note 7 Pro krijgt de Redmi K20 ook de nieuwe nachtmodusfunctie. Met een combinatie van belichtingen en meerdere opnamen kan de camera beelden stapelen en een redelijk helder, ruisvrij beeld produceren. Hoewel ik geen fan ben van de over-verscherping, is het opmerkelijk om het soort resultaten te zien dat de K20 Pro produceert. Het is misschien niet zo goed als een pixel, maar de camera-instelling van de K20 Pro is een van de beste die je kunt krijgen onder de 30.000 roepies (~ $ 430).

Hoofdcameramodi zijn portret, nachtmodus, panorama, Pro en 48MP.

Redmi K20 Pro - Standaard Redmi K20 Pro - Portretmodus

Als een persoon die niet al te groot is in het nemen van selfies, vind ik het leuk dat ik de camera aan de voorkant kan verbergen. Voor degenen die er wel om geven, doet de 20MP camera aan de voorkant op de Redmi K20 Pro het redelijk goed. Ik vond dat afbeeldingen enigszins overbelicht waren. De camera schakelt standaard een schoonheidsfilter in, maar het is een triviale taak om uit te schakelen. De portretmodus in de selfiemodus was nogal slecht en de scherptediepte viel er heel onnatuurlijk uit.

De telefoon doet ook goed werk bij het vastleggen van video's. Het produceert niet de meest gedetailleerde beelden, maar de elektronische beeldstabilisatie werkt zelfs bij 4K 60 fps, wat absoluut een handige functie is. Bovendien kan de telefoon de ultrabrede camera gebruiken om 4K-, 60fps-video's vast te leggen - iets dat bijna geen andere telefoon doet in deze of hogere prijsklasse.

audio

De Redmi K20 Pro heeft een hoofdtelefoonaansluiting maar stroomt over op de stereoluidsprekers van de Poco F1. Audio-uitvoer van de hoofdtelefoonaansluiting klinkt neutraal. Hoofdtelefoons worden niet meegeleverd, maar muziek klonk geweldig via mijn 1More Triple Driver-oortelefoons.

De enkele luidspreker langs de onderkant wordt luid, maar het is geen partij voor de stereoluidsprekers op de OnePlus 7. Het werkt prima, maar ik zou een goede Bluetooth-luidspreker aanbevelen als je je media wilt afspelen luid.

bestek

Waar voor je geld

  • Redmi K20 Pro: 6 GB RAM, 128 GB ROM - 27.999 roepies (~ $ 406)
  • Redmi K20 Pro: 8 GB RAM, 256 GB ROM - 30.999 roepies (~ $ 450)

Het is een ongelooflijke tijd voor klanten. Nooit eerder waren er zoveel opties met hypermoderne hardware voor minder dan de helft van de kosten van een premium vlaggenschiptelefoon. Natuurlijk zijn er offers gebracht om die prijs te bereiken, maar de Redmi K20 Pro is het toppunt van engineering bij Xiaomi.

De K20 Pro arriveert wanneer Xiaomi moet beginnen met het betreden van het premiumsegment en het zich niet kan veroorloven om de fouten te herhalen die het met eerdere Mi-telefoons heeft gemaakt. Met een startprijs van 27.999 roepies (~ $ 400) is de Redmi K20 Pro de meeste hardware die je voor de prijs kunt krijgen en het is in lijn met de Xiaomi-ethos van het bieden van de meeste waar voor uw geld.

De Redmi K20 Pro biedt ongelooflijke waar voor je geld en wordt het betaalbare vlaggenschip dat je in de nabije toekomst kunt verslaan.

De voor de hand liggende concurrenten voor de Redmi K20 Pro zijn de OnePlus 7 en de Asus Zenfone 6. Beide zijn op zichzelf uitstekende apparaten, maar voor een prijsbewuste klant is een eersteklas Redmi K20 Pro nog steeds lager geprijsd dan beide concurrenten. Dit is heel belangrijk voor een gebruiker die op zoek is naar de beste waarde. Het helpt ook dat de K20 Pro een superieur scherm, solide prestaties en misschien een betere camera biedt dan de Asus Zenfone 6.

Ondertussen wint de OnePlus 7 voor zijn schonere softwarebouw, hoewel het totale hardwarepakket verbleekt in vergelijking met de Redmi K20 Pro. De OnePlus 7 heeft niet de veelzijdige camera die is ingesteld op de Redmi, mist een pop-up selfiecamera en biedt de helft van de opslag voor vergelijkbare prijzen.

Redmi K20 Pro in het nieuws

  • Redmi K20-serie raakt India, verwarmt het middensegment (update: Open Sale!)
  • Dit is waarom de Redmi K20 Pro duurder is dan de Pocophone F1

Redmi K20 Pro review: Het vonnis

De Redmi K20 Pro is Xiaomi die zijn spieren buigt om te pronken met zijn mogelijkheden. Het bedrijf dat de revolutie in het waardesegment op gang bracht, is nu van plan het betaalbare vlaggenschip te veranderen. De uitdaging is nu om de marktperceptie te veranderen dat Xiaomi alleen een betaalbare speler in het smartphonesegment is.

De Redmi K20 Pro is een premium smartphone voor een fantastische prijs. Als u op zoek bent naar een betaalbaar vlaggenschip, zou de Redmi K20 Pro zeer hoog moeten staan ​​in uw lijst met te overwegen apparaten.

Dit concludeerts Redmi K20 Pro-beoordeling. Wat denk je, ben je geïnteresseerd in deze telefoon?

Het Amerikaane Hui van Afgevaardigden heeft de ave the Internet Act (H.R. 1644) aangenomen met een temming van 232-190, volgen De heuvel. Helaa voor voortander van netneutraliteit wordt de voorgetelde...

Wetenchap kan cool zijn, zelf al je je dat nog niet realieerde op de middelbare chool. Al je inddien nieuwgierigheid hebt ontwikkeld naar de leuke en intereante delen van de wetenchap, de deal van van...

Artikelen Voor Jou